Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows XP cd kulcs cseréje?...

Windows XP cd kulcs cseréje? De mégis hogyan és hol?

Figyelt kérdés
Van 1 magyar xp telepítőm amiből kivettem nlite-val az olyan dolgokat ami nekem nem kell. Na most én azt szeretném meg csinálni hogy ne az alap értelmezett legyen a cd kulcsa hanem amit én meg adok. Mert Nlite-ba hiába írtam oda be a cd kulcsot... nem írta át :(
2015. jún. 16. 13:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Minek kell az neked?
2015. jún. 16. 13:05
 2/15 A kérdező kommentje:
Mi az h minek kell nekem? Ember hát azért mert nem akarom talán véletlen hogy ilyen hülyeséget kelljen beírni?: X4GG6-SXYA5-8GHBS-7XY8A hanem valami sajátot... amit fejből meg tudok jegyezni pl... Vagy minek? az hogy kivettem belőle csomó mindent? Azért h ne foglaljon 1.5Gb tárhelyet. hanem elég legyen neki kb 500 mega. Annyival is gyorsabb a telepítés meg több cucc ráfér a gépemre.
2015. jún. 16. 13:17
 3/15 coopper ***** válasza:

Szia.

Szereintem ilyet nem lehet csinálni : "hanem valami sajátot... amit fejből meg tudok jegyezni"

A CD kulcsokat, meghatározott algoritmus alapján kreálják, és a kulcsnak meg kell felelni egy bonyolult elenőrzési algoritmusnak (kideritvén, hogy a kulcs jó-e).

Ha nem ismered az algoritmust nem tudod beadni az XP-nek pl. CD kulcsként ALMAFA-VIRAGA-KORTEF-ALEVEL. Tehát olyan szöveget amit meg tudsz jegyezni.

(Csak egy esetben, ha meghekeled az XP-ben a kulcsellenőrzési algoritmust, de ez meg szerintem szinte lehetetlen megoldani)

Van XP CD kulcs cserére google találat, de az is csak "Jó" kulcsot fogad el : [link]

Pl. egy magyar találat (de az engol nyelvüek is ugyanezekt irják) : [link]

Sok sikert.

üdv.

2015. jún. 16. 13:31
 4/15 Tengor ***** válasza:
Nem késett meg ez a kérdés úgy... 5-10 évet?
2015. jún. 16. 13:39
 5/15 A kérdező kommentje:
de nem értettél engemet... én a telepítőnek akarom átírni a license kulcsát hogy telepítés közbe a sajátot kérje. nem telepített windowson... Mivel telepített windows-t nem tudok le menteni.
2015. jún. 16. 13:42
 6/15 Tengor ***** válasza:

Az ilyen kulcsok nem úgy működnek, hogy van egy piszok nagy tábla, amiben benne az összes. Van egy fekete doboz. Abba bedobod a kulcsot és a fekete doboz megmondja, hogy érvényes vagy sem (és a doboz sem tárolja az összes lehetséges kulcsot).

Ezt a fekete dobozt nem olyan egyszerű kicserélni, mint egy kulcsot átírni.

Általában azt szokták csinálni, hogy vagy kidobják a dobozt és helyette egy másikat tesznek, ami mindenre igazat ad. Vagy a dobozt hagyják, de a válaszától függetlenül mindig tovább engedik a telepítőt.

2015. jún. 16. 13:56
 7/15 A kérdező kommentje:
és ez a "doboz" melyik fájl lehet?
2015. jún. 16. 14:24
 8/15 A kérdező kommentje:
csak mert nlite-ba elméletileg át lehet írni. de hiába írtam át... azt nem fogadta el...:(
2015. jún. 16. 14:26
 9/15 Tengor ***** válasza:

A doboz valószínűleg nem fájl, hanem fájlok összessége, különböző funkciókkal. Legalábbis én biztosan így csinálnám, ha nem szeretném, hogy beleturkáljanak.

Egyébként már utaltam rá, de akkor megkérdem konkrétan: minek az XP? Mi értelme egy elavult oprendszert még így birizgálni?

2015. jún. 16. 14:30
 10/15 A kérdező kommentje:
hmmm az az értelme. hogy a fos intel celeronos 1 magos-ra meg amd 2-magosra nem fogok windows 7-et rakni. mikor még az xp is szaggat rajta. szomszédoknak kell újratenni. kb hetente
2015. jún. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!