Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mitől van ilyen kevés GB RAM-om?

Mitől van ilyen kevés GB RAM-om?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy nagy gondom. Hiába rakok bármennyi GB RAM-ot a gépembe, csak 2.95-öt érzékel. Megnéztem, alaplap 8-at bír, proci az vagy 8-at, vagy 16-ot (angol fórumon néztem, és össze-vissza írogattak mindent, végül nem derült ki pontosan), vidikártya lényegtelen... szóval... nem tudom mi lehet a baj. Íme a gépem:

RENDSZER

--------------------------------------------------------------------------------

Gyártó: System manufacturer

Modell: System Product Name

Összes rendszermemória: 3,00 GB RAM

Rendszer típusa: 64 bites operációs rendszer

Processzormagok száma: 2

Tárolás

--------------------------------------------------------------------------------

Összes merevlemez-méret: 141 GB

Lemezpartíció (C:): 36 GB szabad (141 GB összesen)

Adathordozó meghajtója (D:): CD/DVD

Grafika

Videokártya típusa: NVIDIA GeForce 9600 GT

Összes elérhető grafikus memória: 1503 MB

Dedikált grafikus memória: 512 MB

Dedikált rendszermemória: 0 MB

Megosztott rendszermemória: 991 MB

Videokártya illesztőprogram-verziója: 9.18.13.4052

Elsődleges monitor felbontása: 1680x1050

DirectX-verzió: DirectX 10

Hálózat

Hálózati adapter: Realtek PCIe GBE sorozatú vezérlő

Direkt csak 3 GB van benne, mert minek több, de ha 5-öt rakok bele, akkor is 2.95-öt fogad el magának, sőt, össze-vissza van, előbb, amikor 5 GB volt benne, akkor 2.95-öt érzékelt, most, hogy 3 van benne, csak 2.4-et érzékel... ah...

2015. máj. 2. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát, elsőre azt mondtam volna, hogy 32 bites oprendszer, de ha 64, akkor az lenne a tippem, hogy döglődik valamelyik slot, esetleg nem működnek együtt a memóriák amiket próbáltál. Próbáld meg más sorrendben berakni őket, illetve azt is nézd meg, hogy a biosban mennyit ír, lehet, hogy ott van elállítva valami(habár ilyen hibáról még nem hallottam, de nem tartom kizártnak).
2015. máj. 2. 21:29
 2/8 anonim ***** válasza:
futtatás->msconfig->boot->haladó, és add meg a maximum memóriának azt, amennyid van (ha 5, akkor 5120, vramot ne vedd bele). Ha így sem jó, először nézd meg Linux Live alól, hogy az mennyit ismer fel (feltételezve, hogy a BIOS látja mindet). Ha az sem lát többet, akkor BIOS update után cpu reseat, ha úgy sem jó, akkor nem tudom. Ha Linux Live látni fogja és msconfig sem segített, akkor reinstall.
2015. máj. 2. 21:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, ha valamelyik sikerül, azonnal írom! :)
2015. máj. 2. 21:40
 4/8 A kérdező kommentje:
nah, a BIOS 2.495 GB-ot lát, szóval, az a BIOS upddate, meg CPU restart hogy is működik?
2015. máj. 2. 22:01
 5/8 Tengor ***** válasza:
A VGA megosztott memóriaként a RAM-ból csíp le magának. Emiatt tud a rendszer kevesebbet használni.
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja és jelenleg pontosan 4 GB van benne, nem 3
 7/8 A kérdező kommentje:
a VGA levesz 1.6 GB-ot?
2015. máj. 2. 22:03
 8/8 A kérdező kommentje:
de igazából nem is az, hogy nem tudja használni, de nem is látja. a Windows élmény index 3-at mutat, az a futtatásos dolog is annyit, a BIOS pedig 2.4-et. akkor most hogy is van ez?
2015. máj. 2. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!