40 GB-os laptopom van. C meghajtó=15GB. (szabad hely=5,80GB) Ez kevés, sok, vagy ideális?
Azért kérdezem,autodidakta vagyok!!!Most letöltöttem egy
programot ami kicsit lehúzta!!Eddig a C meghajtón=6.10GB volt..
Hiába kértem,hogy a " D "meghatóra töltsön,C-re tette.
Azt látom a böngészőben:,hogy a letöltések C-re menjenek.
Gondolom ezért.A beállításokon,nem akarok változtatni.Már kb.6-éve megy a masina,jól.Én /outcájder/jól irtam? VAGYOK..Ha válaszolsz,csak tanulok,köszi:-)
Nemsok. töredezettségmentesítéshez legalább 15% szabad hely kell! Nekem 6GB -os merevlemezen volt anno xp...
Vannak megoldások amikkel a rendszermeghajtón tudsz helyet felszabadítani ha van másik partíciód!
Pl.: Hibernálás kikapcsolása (hiberfile.sys törlése), helyette STR használata. Temp és TMP mappák ill Dokumentumok mappa áthelyezése (környezeti változók) Lapozófájl kikapcsolása a C: -n (másikon legyen), visszaállítás kikapcsolása (amúgy sem ér semmit ha baj van). Bizonyos ideiglenesen tárolt állományok áthelyezése szükség esetére (installer és egyéb cache...)
Bővebben ha érdekel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..
alapértelmezett letöltési helyet a letöltő programban kell megváltoztatni, de ha a dokumentumok-ba tölti le annak áthelyezésével oda fogja ahol az van (lesz)
amennyiben az internet explorer letöltési könyvtárát használja azt is megváltoztathatod:
HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Internet Explorer
Download Directory nevű string létrehozásával a regeditben, elérési utat megadva.
sok sikert a buheráláshoz :)
Csacsi2-höz nehéz egyebet hozzáfűzni, inkább csak megemlítem, hogy attól, hogy valamit a C meghajtóra töltesz le, annak nem muszáj ott is maradnia, tedd át fájlkezelővel a D-re. Ez természetesen csak az egyszerű letöltésekre vonatkozik, nem pedig a már installált programokra.
„Azt látom a böngészőben:,hogy a letöltések C-re menjenek.”
Ezt meg nem egészen értem. Nem tudom, milyen böngésződ van, de az általam használtakban ez egy beállítható útvonal, illetve kérhető, hogy a program mindig kérdezzen rá a fájlok letöltési helyére, ebben az esetben oda ment, ahova éppen elnavigálsz.
Outsider vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!