Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A mesterséges intelligencia...

A mesterséges intelligencia soha nem jöhet létre?

Figyelt kérdés

A tudomány sok sikerrel büszkélkedhet a mesterséges intelligencia kutatás területén, de még most sem sikerült elérni, hogy egy gépet gondolkodásra bírjanak, ami szerintem soha nem is fog megtörténni. Hogy miért gondolom így?

A tudósok sem értik, hogyan működik az öntudat, hogyan lehet, hogy a sejtek összessége önmagát élőnek tekinti, sőt gondolkodik és önálló döntéseket tud hozni. Egy gépnél más a helyzet, a gépet programozni kell mindenre. És ha egy gép programozva van, akkor nem fog tudni gondolkodni, mindaddig míg a gépet meg nem 'tanítják' tanulni. De a tanuláshoz gondolkodásra van szükség és így a kígyó a saját farkába mar.

Szóval, szerintetek eljöhet az az idő, amikor teljes mesterséges intelligenciát 'valahogy' létrehozzák?

2015. márc. 26. 23:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Olvasva a válaszokat gondoltam hogy azt a filmet fel fogod hozni, de nem látom másként a kérdést mivel nincs valóságalapja ezeknek a filmeknek. Én úgy gondolom hogy létrejöhet MI, öntudat csak nem a mai programnyelvekkel és mivel ezeknek brutálisan fejlődni kell így mi már nem éljük meg azt a kort amikor ez talán létrejön, minimum 1000 évre tippelek de ez csak az én véleményem, én se tudhatom erre a perfect választ.
2015. júl. 25. 00:33
 12/12 anonim válasza:
50-100 éven belül lesz erős mesterséges intelligencia. 2040-2050 -re éri el a számítógépek számolási kapacitása az emberi agyét, onnantól már csak néhány év-évtized és kész is.
2016. jún. 5. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!