Egy 700w fogyasztó gép forintba átvált mennyi?
:)
van óránként 700W-ot fogyasztó géped?
1000Wh azt hiszem most 42Ft.
Akkor 700Wh 0,7*42=29,4Ft.
-pont erre utaltam az első válaszomban: -szerintem kérdező azt hiszi, hogy ha egy 700W-os tápot tesz a gépébe akkor az 700W-ot fog fogyasztani :)
-sajnos sokan így hiszik:) sokan memória mennyiség alapján vesznek videokártyát is :) Meg magszám alapján processzort játékra :) Meg tuningolható rendszer-ramot szintén játékra :)....
-nem a táp fogyaszt, hanem a gépházadban levő alkatrészek: proci, vga, memória, ventik, merevlemezek. A táp teljesítményt ad le. Egy 700W-os táp maximum 700W-ot tud a fogyasztók felé leadni. De ahhoz az kell hogy a fogyasztók terhelés alatt összesen kb. 700 W-ot kérjenek a táptól :)
Tehát:
-ha van a gépedben egy i5-s 4460-as proci az fogyaszt terhelve: 84W-ot
-ha van a gépedben egy Radeon HD 7770 videokártya az terhelve fogyaszt: 80W-ot
-ha van a gépedben egy merevlemez az terhelve fogyaszt: 20W-ot
-memóriák: 10W
-alaplap: 10-20W
szóval terhelés nélkül ( mikor semmit nem csinál a géped) kb fogyaszt 60W-ot. Ha terheled a fenti gépet akkor : 84+80+20+10+20= 214W fogyasztás :)
Ez alá beteszel egy 700W-os tápot akkor a táp is annyit ad le amennyit a gép kér tehát a táp is 214W-ot fog fogyasztani.
De ez a táp képes akár 700W-ot is leadni ha egy olyan alkatrészekkel ellátott gépbe teszed amik megkövetelik :)
-érted már?
"én azt hittem ha 700w táp annyit fogyaszt, Kösz a felvilágosítást"
A számítógép tápegység Wattban megadott teljesítménye annak maximális terhelhetőségét jelenti.
Többet nem fogyaszthat (mert nem képes rá) de kevesebbet igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!