A gépem számomra ismeretlen ok miatt újra indul mintha csak megnyomnám a reset gombot! Kék halál nincs, azt bekapcsoltam hogy mutassa, de nincs. Csak akkor indul újra ha a windosban vagyok, mi lehet az oka?
Ha játszom a gépemmel stabilan megy, de ha nem játszom vele csak ha windosban vagyok, akkor találom időnként újra indul a gépem, mintha meg nyomnám a reset gombot. Tavaly December végén vásároltam új hardvereket a gépembe: alaplap és proci, proci hütő és SSD meg HDD-t ( és persze új gépházat). A Memória kártyák, a táp maradt a régi.( táp Chieftec CFT-600-14cs, Proci: AMD fx 8350 4.0Ghz,) Frissen telepített win7-van fent. Az alaplapom meg tavalyi model: MSI 970 Gaming alaplap!
És rosszul lövi be a memóriákat, Corsair Vengance 8 giga (2 modul) 1600mhz/cl9 DDR3. De valamiért csak 1333mhz-ra lövi be! De ha fel emelem a gyári órajelre akkor meg cl 11-re kapcsolja. Ennek nem így kéne mennie. A memóriák hibátlanok már néztem másik gépben. Ez is mi-lehet, köze lehet az újrainduláshoz? És persze miért indul újra a gépem valaki találkozott már hasonló problémával??
De. pontosan így kéne mennie.
A memória időzítést és a Dram feszültséget manuálisan kell megadni különben a beállítás nem lesz megfelelő
Elvileg néhány újabb RAM mint mondjuk a Kingston Fury szériából ez az érték már betölthető.
Az újraindulást sokminden okozhatja én továbbra is kékhalálra gyanakszom. énis kaptam már ilyen véletlen újraindulást amikor nem kaptam semmit.
Szerintem az UEFI-t kéne gyárira visszaállítani. és az eseménynaplóban megkeresni a hiba okát. ha följegyezte egyáltalán. ha nem akkor driverekkel próbálkoznék.
itt le írom rendesen a teljes hardverem:
alaplap: MSI 970 Gaming AM3+ (új)
Proci: AMD FX 8350 4.0 Ghz (új)
Proci hütő: Arctic Freezer A30 AMD cpu cooler (új)
SSD, HDD: Crucial mx100 256Gbm seagate barracuda 1Tb 64mb 7200rmp (új mind kettő)
Memória kártya: COrsair Vengance DDR3 8Gb 1600Mhz/cl9 (3 éves)
Videokártya: Powercolor-HD7950-PCS+ 3gb (3 éves)
Táp: Chieftec CFT-600-14cs (5 éves)
Állítsd vissza a RAM-okat 1333MHZ-ra amúgy is elég annyi neki.
az AHCI üzemmódon meg esetleg a Cool n quiet funkción kívül mindent tegyél alapra.
A ramok elvileg 1.5(V). Nálam 1.488(V)-mennek 1333mhz-n
Az Bios gyári beállítással megy, nem nyúltam hozzá!!
Kék halált Focoltam hogy mutassa, ne pedig Scriptelje.
De nincs kék halál. Mivel játszom és arra van a gép is ezért létfontóságú, hogy minden Drivert frissen tartsak.
Audio-video kodekek, Videokártya driver, illesztő progik Flesh-pluginok, Direct-x minden! A memóriák az enyimen kívül 2 gépbe lett kölcsön adva hosszabb időre, ezekben a gépekben eltérő konfig van: Intel és AMD! Mind a kettőben alapból 8 giga 1600mhz/cl9-en mennek a ramok ahogy kell ahogy "normális", és az hogy nálam 1333mhz-re rakja alapból, ennek nem így kéne történnie. Mert nem ez a gyári órajel, nem kéne elkapcsolnia. Félek hogy ez valami gyári hiba lehet :( Amúgy hosszabb ideg voltak kölcsönben a ramok mindenhogy kifogástalanul működtek ráadásul bootolásnál lefúttam egy mem86+ Prime( aszem ez a neve) progit ami 12 órán át nyomatta a tesztelést és kifogástalanok voltak a ramok. Szóval ezzel csak kizárnám a ramok hibáját.
Igazából nem lehet kizárni őket sajnos.
Mint mondtam a RAM-ok beállítása teljesen normális. nem gyári hiba. nekem 1600MHZ-s HyperX-ek vannak benne 990FX Fatal1ty Killer alaplapom van és a RAM-ok ugyan úgy 1333MHZ-n működnek gyári beállítással.
Inkompatibilis memória is okozhat újraindulást!
Nekem annak idején a Geil Value RAM-okkal gyűlt meg a bajom mert ugyan ezt csinálta vele. a memtest hiba nélkül lefutott de a gép random újraindult és sokszor kidobott a játékból VGA driver hibára utalva.
Inteles gépben tökéletesen működtek.
végül a RAM cseréje oldotta meg nálam a problémát. nem biztos hogy nálad is ez a hiba de érdemes figyelembe venni. én azt javaslom hogy neked kéne RAM-ot kölcsönkérni valakitől. és úgy tesztelni a gépet.
Először is köszönöm szépen a segítségeket.
Másodszor pedig Hát... ennek nem örülök, hogy lehet gogy a ramok azk amik okozzák a hibát. Nem terveztem memória cserét, pedig lehet az lesz. Nem tudok kölcsönkérni ramot, ezeket a ramok magukban rendben vannak, így használtam felteszem és kb 15k-ért megválok tőlük még hozzá adok valamennyit és veszek egy másikat, valamikor Májusban addig bukdácsolok vele .
Akkor csak nem mondtam hülyeséget.
Mivel van némi szakmai tapasztalatom a számítástechnika terén. és próbáltam megoldást találni a véletlen újraindulásokra. kizárásos alapon a memóriacímzési hiba maradt.
Érdekes módon több "szakemberhez" fordultam ezzel a jelenséggel mondtak tápot, hdd-t mindent és amikor fölhoztam hogy szerintem a RAM miatzt lehet szó szerint lehülyéztek. A végén hallgattam az ösztöneimre és kicseréltem. Láss csodát azóta hibbátlan a gép és a 3. alaplapot vettem bele ugyan ezekhez a RAM-okhoz ami kb 4-5 éve van meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!