Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 8.1 telepítése pendriv...

Windows 8.1 telepítése pendriveról Linux Linpusos Acer laptopra?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Ma kaptam egy Acer ES1-512 típusú laptopot, azonban az általam ismert eddigi op.rendszer-telepítési módok nem jöttek be. Jelenleg pendriveról próbálom a windows 8.1-et bootolni, azonban a "No bootable device" üzenettel találom magam szembe. Mit kéne és hogyan?

2014. dec. 23. 01:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ha a kedves google megoldotta volna a problémát már nem itt lennék. Viszont értékelem, hogy telepatikusan kitaláltad, hogy még életemben nem nyitottam meg, mivel mindig mások nyakán szeretek lógni.

Béke veled, máskor csak akkor írj kérlek, ha segíteni is tudsz.

Nos, jelenleg az a helyzet, hogy a parancssori konvertálás közli, hogy már NTFS formátumban van. Rufusnál ezeket a beállításokat használtam:

GPT partíciós séma UEFI-s géphez

Fájlrendszer NTFS

Klaszter 4096 byte

Gyorsformázás és bootolható lemez készítése (ISO kép) pipa

Szép lassan formáz, felmásolja az iso-t, a telepítés elindul a laptopon. Ott a Boot Mode-ot Legacy-ra állítottam, ugyanis UEFI esetén a "No bootable device" üzenettel találkozok. Sorrendben feltolom első helyre az usb hdd-t, érzékeli is, hogy ott a pendrive. Azonban így is ezt dobja ki: "The selected disk is of the GPT partiton style."

Gondolom valamit rosszul csinálok :D Ha nem a pendriveot, akkor mit formázzak és mire?

2014. dec. 23. 14:48
 12/17 A kérdező kommentje:
(semmit sem linux alatt végeztem, mindent másik gépről formázgatok)
2014. dec. 23. 14:48
 13/17 lali51 ***** válasza:
Rufusnál ezt állítsd be:MBR partíciós séma BIOS-os vagy EUFI-s gép(ek)-hez.
2014. dec. 23. 16:26
 14/17 A kérdező kommentje:
Megcsináltam. Még mindig ugyanaz a reakció, nem engedi egyik partícióra sem feltelepíteni, újat létrehozni nem tudok, a linuxot pedig leformáztam már róla. =(((
2014. dec. 23. 19:42
 15/17 lali51 ***** válasza:
Asus alaplapom van asztali géppel. Indítás után f8-at nyomok akkor bejön a gyors bootmenű, ekkor a pendrájvot kétféleképpen jelzi._Eufival az egyik a másiknál nem ír Eufit ezt szoktam indítani.
2014. dec. 23. 20:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Nekem a boot managert f12-vel hozza be. Ott viszont csak akkor jelenik meg bármi is, ha Legacy-ra állítom a bootolást a BIOS-ban. Kiválasztom az usb-t, amiből mellesleg itt már csak egy van, de ugyanott, ugyanúgy megakad a telepítés.
2014. dec. 23. 21:29
 17/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget, azonban mivel a probléma nem oldódott meg, vissza kellett vinnünk. A szervíz feltételezése szerint valami hibás lehetett, teljesen rendes hangnemben átvették, és felajánlottak egy másikat picivel drágább árkategóriába felár nélkül. =)

Boldg karácsonyt Mindenkinek!

2014. dec. 24. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!