Felraktam az ubuntut de igazából nem tudom mi érdekes dolgokat lehett rajtani csinálni! Szeretnék fejlődni a linuxban csak nem tudom hogyan hogyan! Mit ajánlotok?
Szinte mindent lehet vele, mint a windows-sal. 2006 óta csak linuxot használok. Böngészek, videózok, torrentezek, dokumentumokat készítek, videót vágok, dvd-t, cd-t írok. Sőt játszom steam-ről is lehet telepíteni játékot, de egyéb natív játékot is találsz.
Tanulj és próbálgasd, szinte minden kérdésedre választ találsz már a google-val, illetve linuxos fórumokon.
Egyedül a nagyobbik fiam gépén van windows egy windows 7. Informatikusi iskolába jár és azért tette fel a linux-sza mellé, mert az iskolában windows 7 van és otthon gyakorolja a windows használatát is. Eleinte nehéz volt, de idővel meg lehet tanulni. Nálunk a feleségem a linux alá nem tud telepíteni, én rendezem neki, de szerencsére fél évente kell neki ezt-azt telepíteni rá. De amire kell a telepített dolgokkal szépen elboldogul. Windows-t még nem is használt, így amikor a keresztlányom ide hozta a laptopját azt se tudta mit kell vele csinálni, mert W8 volt rajta. Azt mondta neki nem kell olyan bonyolult és lassú program, mint a windows, jó neki a linux. Éppen ma cseréltem le a feleségem gépéről a több éves peppermint 3-at, mert már nem volt támogatva és egy linux lite-t tettem rá. Nagyon gyors.
"azok az emberek akik a linuxhoz nem értenek és informatikusok azok nem indormatiikusok igazán"
Azért az informatika már túl szerteágazó ahhoz, hogy mindenhez értsen az ember. Én pl a Windowshoz nem értek, de informatikával foglalkozom. De egy programozó sem feltétlenül ért az üzemeltetéshez, egy rendszergazda meg nem feltétlenül tud programozni. Persze egy kicsit illik mindenhez érteni, de rendesen 4-5 dologhoz egyszerre lehetetlen érteni.
Egy sebész sem feltétlenül ért a szemészethez vagy a szülészethez, és a szülész sem műt térdet, hiába orvos mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!