Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Felraktam az ubuntut de...

Felraktam az ubuntut de igazából nem tudom mi érdekes dolgokat lehett rajtani csinálni! Szeretnék fejlődni a linuxban csak nem tudom hogyan hogyan! Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
2014. dec. 21. 15:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen szinten akarsz fejlődni. Kliens szinten nem sok értelme van, maximum a felhasználói ismeretek bővítésére jó. Szerver szinten meg nem lesz egyszerű, de tele van a google linux ismeretekkel.
2014. dec. 21. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Szinte mindent lehet vele, mint a windows-sal. 2006 óta csak linuxot használok. Böngészek, videózok, torrentezek, dokumentumokat készítek, videót vágok, dvd-t, cd-t írok. Sőt játszom steam-ről is lehet telepíteni játékot, de egyéb natív játékot is találsz.

Tanulj és próbálgasd, szinte minden kérdésedre választ találsz már a google-val, illetve linuxos fórumokon.

Egyedül a nagyobbik fiam gépén van windows egy windows 7. Informatikusi iskolába jár és azért tette fel a linux-sza mellé, mert az iskolában windows 7 van és otthon gyakorolja a windows használatát is. Eleinte nehéz volt, de idővel meg lehet tanulni. Nálunk a feleségem a linux alá nem tud telepíteni, én rendezem neki, de szerencsére fél évente kell neki ezt-azt telepíteni rá. De amire kell a telepített dolgokkal szépen elboldogul. Windows-t még nem is használt, így amikor a keresztlányom ide hozta a laptopját azt se tudta mit kell vele csinálni, mert W8 volt rajta. Azt mondta neki nem kell olyan bonyolult és lassú program, mint a windows, jó neki a linux. Éppen ma cseréltem le a feleségem gépéről a több éves peppermint 3-at, mert már nem volt támogatva és egy linux lite-t tettem rá. Nagyon gyors.

2014. dec. 21. 15:20
 3/5 A kérdező kommentje:
nem agyorsaság miatt cseréltem le vagy külső miatt hanem mert sokan azt mondják jobb mint a windows és a papám aki ért olyan szinten a gépekhez hogy tudja mi aprogramozás elmondja nekem mi a linux meg ilyesmi tehát egy kicsit ért hozzá ő pl azt mondta hogy szerinte azok az emberek akik a linuxhoz nem értenek és informatikusok azok nem indormatiikusok igazán tehát én ez miatt töltöttem le az ubuntut mert az elvileg a kezdőknek jó. és ebben szeretnék fejlődni hogy pl majd használhassam igen a kali linux féléket vagy csak érezhessem hogy lazán megoldok egy hibát ami lehett más szemében nagy hiba! ilyeneket szeretnék elérni! de nem szeretném ezt a témát feltétlen erre elhúzni.
2014. dec. 21. 15:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Na akkor telepítsd a lite-t :) Nálam alapból nem tette fel a magyar nyelvet, csak az angolt. A notebookon angol nyelv volt, illetve meglepődtem, mert numerikus billentyűt is bekapcsolta, így az o,p és egyéb betűk helyett számokat írt. Tehát meg kellett oldani. Van rá megoldás, de google, illetve én angol nyelvű fórumon. Magyar nyelvű telepítés nem volt gond, de ez a numerikus billentyűzet meglepett. Mivel nekem desktopom van és azon a billentyűzeten külön van numerikus billentyűzet. Notebook-on ezt utánajárással kellett kiküszöbölnöm. Amit javasolnák még az az, hogy virtualboxba telepítgess linuxot és ott gyakorolgass rajta. Telepíts fel, le programokat és hasonlók. Egy jó informatikus valóban nem ragad le egy operációs rendszernél. Minket anno az IBM OS/2 alatt is tanítottak és minden tanárom szerint sokkal stabilabb volt mint a windows. Linux akkor még szinte csak egy kernel volt.
2014. dec. 21. 15:37
 5/5 kovpet ***** válasza:
100%

"azok az emberek akik a linuxhoz nem értenek és informatikusok azok nem indormatiikusok igazán"

Azért az informatika már túl szerteágazó ahhoz, hogy mindenhez értsen az ember. Én pl a Windowshoz nem értek, de informatikával foglalkozom. De egy programozó sem feltétlenül ért az üzemeltetéshez, egy rendszergazda meg nem feltétlenül tud programozni. Persze egy kicsit illik mindenhez érteni, de rendesen 4-5 dologhoz egyszerre lehetetlen érteni.

Egy sebész sem feltétlenül ért a szemészethez vagy a szülészethez, és a szülész sem műt térdet, hiába orvos mindkettő.

2014. dec. 22. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!