Milyen "érdekes" hasznos programokat, egyéb dolgokat használtok?
Egy Lubuntu van a gépemen, és két jelentéktelen program lett a kedvencem. Az egyik az "Artha" nevű szótárprogram. Eddig ha olyan szóra bukkantam amit nem ismertem (angol), online szótárral néztem meg. Ez a progi felsorolja a szó szinonímáit, ellentéteit, és példamondatokat közöl. Vagyis kitalálom a szó jelentését. Sokkal érdekesebb, mint egyszerűen megnézni hogy mit jelent.
A másik a "Radio Tray" online rádió lejátszó. Nincs semmi extra tulajdonsága, viszont zenei műfajonként csoportosítja a rádióállomásokat, pl. jazz, techno, klasszikus stb. és előre beállított adók is vannak rajta. Így ismertem meg a chill műfajt, és folyamatosan megy ha itthon vagyok.
Total Commander= elfelejtheted a windows fájlkezelőjét és harmad annyi idő alatt csinálod, amit kell, főleg billentyű kombókkal. Alap program (létezni nem tudnék már nélküle)
Everythiung search engine= Gyors kereső, baromi praktuikus. A google instant search-hez hasonlóan betűnként szűkül a kör, ahogy gépeled tolja az összes találatot. Nagyon hasznos, ha pl. csak részben emlékszel egy fénykép, vagy fájl, vagy akármi nevére. Rendszerint így is megtalálod vele :)
Winmount: Lemezképekből csinál virtuális optikai drive-ot 1 kattintásra. Ellentétben a Daemontools és hasonlókkal tényleg csak ennyi, hogy katt és már fel is csatolta. Ezzel együtt tömörítő is, mint a winrat. Támogatja a legtöbb elterjedt tömörítő formátumot: rar, zip, 7zip stb. +persze az lemezkép fájlokat.
Sandboxie: Totálisan elszeparálja a gépedet a vírusoktól és hasonlóktól, hacsak nem nyomkodod össze vissza. Vírusokat szoktak vele tesztelgetni pl. ha ez így mond valamit a biztonságosságáról.
AcdSee 2.43: A valaha volt leggyorsabb, legegyszerűbb, leglogikusabban irányítható képnézegető szerény véleményem szerint. Baromi egyszerű, de mindent megnyit amit kell tizedmásodpercek alatt és tök logikus a használata.
Notepad++: Marha jó, átlátható szöveg editáló.
Ez nem desktop program, viszont marha jó: iCloud "Pages" béta. Kivált egy komplett Word-ot, illetve sokkal jobb is én szerintem. A többi office megoldás is mellé van pakolva persze, csak azokat nem használom.
Process lasso pro: Beállítgatom vele a programjaim/játékok stb. milyen prioritással fussanak és megjegyzi hál'istennek. Szerencsémre a napokban osztogattak ingyen kulcsokat hozzá:)
Simple x264/x265: Baromi gyors és jóminőségű video konvertáló. Sajnos a hangot külön kell bepakolni mellé, de azt meg beleteszem Machete-vel-
Machete: video fájlokból tudsz vagdosni úgy, hogy nem fog renderelgetni, meghagyja az eredeti formátumot/kódolást, szóval baromi gyors tényleg pár másodperc míg dolgozik.
Jaksta Streeming Media recorder: Bármilyen weboldalról képes leszedni (és átkonvertálni szinte bármilyen létező video formátumra) a beágyazott videókat.
Dxtory x264vfw pluginnal: h.264-es avi gameplay videókat tudsz vele csinálni, amik egyből mehetnek youtube-ra, totál jó minőségben, nincs szükség konvertálgatásra.
Teamviewer: szerintem ezt nem kell nagyon bemutatni. Eléred az otthoni géped vele pl. ha valami kell onnan hirtelen és/vagy az otthoni gépeden felejtetted pl.
Comix zone: Képregény játék, baromi szórakoztató. Iszonyú picurka és vicces. Gyakorlatilag azóta sem készült hasonló, konkrétan egy képregény lapjain mászkálsz:) Az egész van vagy 2-3mega.
Free Alarm Clock: Ébresztőóra. Kellemes kis cucc:)
PDFXchange: PDF nézegető. Tudsz vele sok mindent, írkálni a "lapok szélére" pl. de van benne beépített OCR, vagyis szövegmásoló is. Konvertálgatni is tud oda-vissza office-word stb szanaszéjjel összevissza keresztbekasual:)
Photo Brush: Aranyos kis képszerkesztő program. Vannak benne a szokásos effekteken kívül "szűrőlencsék" is. Szerintem ezzel a programmal lehet leggyorsabban és legegyszerűbben képeket változtatgatni, átalakítgatni, körbevágni, meg ilyenek.
Xion: Zenelejátszó. Egyszerű és praktikus.
Quake Live: Levezetheted a feszültséget úgy, hogy közben nem érzed magad valamelyik angolszász propaganda játék deszantos katonájának. Kell hozzá skill, de mivel a világ valaha volt legviccesebb játéka, baromi jókat lehet mulatni vele/közben a szituációkon (is)
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!