Melyik laptopot válasszam?
Szeretnék karácsonyra új laptopot vásárolni, de rengeteg apró problémába ütköztem. Nyilván a lehető legjobb ár/érték arányút szeretném megvásárolni, de elég nehéz manapság összehasonlítani a laptopokat.
A részletek: Maximum 250.000 Ft-ot költenék rá. (De ez már tényleg nagyon a felső határ) Alapvetően programozási illetve tervezői feladatokra használnám. Utóbbira példa: Autodesk Maya, illetve Unreal Engine 4. (Persze, néha napján egy Crysis 3 játékkal is játszanék rajta. Nyilván nem high felbontáson, de jó lenne, ha futna rajta low és medium felbontások között egy mai játék)
Szóval, rengeteg notebookot láttam, amiben Intel Core i7 4510U processzor van. Ami -ha jól tudom- nevetségesen túl van árazva, hiszen pl. egy i5 4200H 20-25%-kal olcsóbb, és nagyobb teljesítményre képes a legtöbb téren, mint ez a fajta i7. (Most a fogyasztásról ne beszéljünk, mert az nem elsődleges szempont nálam)
2. A Grafikus kártya. Na itt nagyon nagy problémában vagyok, mert szerintem a legtöbb áruház (pl. Media Markt) keveri ezeket. Itt mindenképpen Nvidia Geforce típusút akarok venni, azonban ahogy láttam a gyártó honlapján: Van a GT 700-as széria, amiben a legerősebb a 745. Na ezeknek a modernebb verziói a a 800-as széria, amik előtt nincsen GT jelzés, mégis pl. A Media Markt kiteszi elé. És vannak a csúcskategóriások a GTX-esek. Na most már... A legtöbben 200-250 ezer Ft közötti notebookban Geforce 840M van. Illetve egyben láttam GTX 850M. Ha jól tudom, ez jóval erősebb, mint a sima 850M?
De ezekkel kapcsolatban nem egészen vagyok tisztában. Van, aki el tudná pontosan magyarázni ezeket?
És akkor a laptopok, amikre leszűkítettem a keresést:
A Top 1, ami szerintem a legeslegjobban megéri:
2. esélyes: [link]
3. lehetőség: [link]
4. lehetőség:
Illetve vannak az Asus ROG szériás laptopok, amik szintén megérnék szerintem, bár igaz, hogy azok egy fokkal drágábbak Magyarországon.
Szóval valaki tudna segíteni ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban? Illetve szerinte melyik érné meg a legjobban?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!