Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyire érdemes elkezdeni a...

Mennyire érdemes elkezdeni a nulláról a 3D-s modellezést így 26 évesen, érdemes-e rászánni a pénzt, és el lehet-e helyezkedni vele? Természetesen tanfolyamra mennék.

Figyelt kérdés

Érdekelne ez a dolog, viszont se kézügyességem, és nem is igazán vagyok jó matematikából sem. (Ha egyáltalán szükséges hozzá)

Maya vagy 3D Studio Max a jobb? Egyáltalán milyen készségek kellenek ahhoz, hogy sikeres legyél, és körülbelül mennyi idő?

2014. dec. 8. 17:28
 1/6 anonim ***** válasza:

(Akkor te hasonló vagy hozzám "se matek, kézügyesség se vmi jó", viszont én már kicsit konyítok valamelyest a dolgokhoz) Viszont ahogy olvasgatom nem érdemes rászánni a pénzt semmiyen tanfolyamra, hanem keresel oldalakat tutorialokat és azok alapján fejleszted magad

Ez a szakma valszeg megkíván egy kis elhivatottságot, megszállottságot. Azert űzöm kb hobbiként én is csak mert eléggé lusta vagyok sajnos pedig tetszik

Ezt meg nyomatni kéne mint ATOM

Elkezdeni sohasem késő.

2014. dec. 8. 17:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Elhiszem,"hogy nyomatni kellene mint atom" dehát ugye közben valamivel pénzt is kellene keresni. :) Olyan beállítottságú vagyok, hogy igazából nem túl sok minden érdekel sajnos, és valamiből meg kellesz élni... :D És itt az ideje nagyon de nagyon elgondolkodom végre valamin, mert olyat ami nem érdekel nem akarok csinálni. (bár ez az én hülyeségem) Egyébként régebben mindkét programot próbálgattam már, egy kosárlabdát is vagy 4 óra alatt sikerült elkészítenem tutorial segítségével, de ott valahogy abbamaradt. Nem is tudom, mi rémszített meg. Talán a program összetettsége. Angollal nem hiszem hogy sok bajom lenne, az megy bőven. És talán attól is félek, hogy nem vagyok elég kreatív hozzá..
2014. dec. 8. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem előbb néz utána, hogy van-e kereslet, mielőtt belevágnál akármibe is. A tanfolyamok nagyon drágák. Én is gondolkodtam rajta, de felejtős.

És igen, ami nálam is a baj, hogy nincs kedvem. Néha bekattan, akkor nyomatom 3-4 napig, de aztán megunom és abbahagyom. Én a 3ds max-ot ajánlom. Abból a 7,9 vagy 2014-es verziót. De kezdésnek inkább a 9-et.

Tudsz úgy is gyakorolgatni, hogy mondjuk megcsinálod a szobádat vagy ilyesmi. Meg csinálj olyant, hogy mondjuk leraksz egy box-ot és azon nézegeted a dolgokat, hogy ez ezt csinálja, az meg azt stb.

(Amúgy nem csak te vagy úgy, hogy azt csinálja az ember amit szeret :D én is meg szerintem sok ember még.)

2014. dec. 9. 16:27
 4/6 Badattitude válasza:
Én már nagyon rég nyüstölöm a 3Ds Maxot. Felöltöztettem egyébb programokkal is. Hm...Mit mondjak ? Elhivatottság nélkül megmarad hobbinak. Ha van elhivatottságod, kreativításod, akkor igen is érdemes belevágni. Én agyaltam, hogy menjek-e tanfolyamra, mivel nagy naívság azt képzelni, hogy felesleges. A fényelést, és alapvető dolgokat a tutorialok csak érintőlegesen mutatják.A textűrázást meg sem említem. Én momentán a játék sziftver készítést sem felejteném ki a sorból.Eleinte filmekben gondolkoztam, de ma inkább egy ütős, magyar vonzatú játékszoftver projektben lennék benne.Az Autodesk Face robotját is használom jó ideje. Csak így érdemes, tehát a 3Ds MAxhoz, animációhoz, modellezéshez kapcsolódó programokkal is kell foglalkozni. Nem késő elkezdeni, de tudni kell, hogy mit remélsz tőle. Ha keresni is akarsz, akkor gyakorolni és gyakorolni ! Egy normálisabb, részletgazdag karakter, vagy bármilyen 3d modell ára 20 000 -nél kezdődik. De nem ritka a 60 000 forintos is. És veszik. De én inkább játék szoftver projektben lennék benne.
2015. jún. 16. 01:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Üdv!

Ha neked vagy bárkinek aktuális még a kérdés:

3DSMAXal ha jó vagy akkor zsíros zsetonok le tudnak esni. Én még általános iskolás koromban nyúltam hozzá először a "szerhez" amikor még csak 3 floppys első verzió létezett. Egyik lemezen a modellező része, másokon az animátor és harmadikon a textúrázó volt, jó kis MS-DOS alapokon.:) A második rész volt már Win 95 alapú és akkor indult be csak igazán. Na de elég a nosztalgiából :)

Az én esetemből kiindulva jelenleg számlás melókat vállalok és ha napi lebontást nézünk, legalább bruttó 20 ezeret meglehet keresni. Ha KATA-as + alanyi adómentes vagy akkor ennyit kapsz pacsiba és évi 8 misiig az 50 ezres járulékon kívül többet nem is kell adózni, szóval nagyon kényelmesen meglehet élni vele.

2017. febr. 9. 15:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ezek a legutóbbi projektjeim:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. febr. 9. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!