Mennyire érdemes elkezdeni a nulláról a 3D-s modellezést így 26 évesen, érdemes-e rászánni a pénzt, és el lehet-e helyezkedni vele? Természetesen tanfolyamra mennék.
Érdekelne ez a dolog, viszont se kézügyességem, és nem is igazán vagyok jó matematikából sem. (Ha egyáltalán szükséges hozzá)
Maya vagy 3D Studio Max a jobb? Egyáltalán milyen készségek kellenek ahhoz, hogy sikeres legyél, és körülbelül mennyi idő?
(Akkor te hasonló vagy hozzám "se matek, kézügyesség se vmi jó", viszont én már kicsit konyítok valamelyest a dolgokhoz) Viszont ahogy olvasgatom nem érdemes rászánni a pénzt semmiyen tanfolyamra, hanem keresel oldalakat tutorialokat és azok alapján fejleszted magad
Ez a szakma valszeg megkíván egy kis elhivatottságot, megszállottságot. Azert űzöm kb hobbiként én is csak mert eléggé lusta vagyok sajnos pedig tetszik
Ezt meg nyomatni kéne mint ATOM
Elkezdeni sohasem késő.
Szerintem előbb néz utána, hogy van-e kereslet, mielőtt belevágnál akármibe is. A tanfolyamok nagyon drágák. Én is gondolkodtam rajta, de felejtős.
És igen, ami nálam is a baj, hogy nincs kedvem. Néha bekattan, akkor nyomatom 3-4 napig, de aztán megunom és abbahagyom. Én a 3ds max-ot ajánlom. Abból a 7,9 vagy 2014-es verziót. De kezdésnek inkább a 9-et.
Tudsz úgy is gyakorolgatni, hogy mondjuk megcsinálod a szobádat vagy ilyesmi. Meg csinálj olyant, hogy mondjuk leraksz egy box-ot és azon nézegeted a dolgokat, hogy ez ezt csinálja, az meg azt stb.
(Amúgy nem csak te vagy úgy, hogy azt csinálja az ember amit szeret :D én is meg szerintem sok ember még.)
Üdv!
Ha neked vagy bárkinek aktuális még a kérdés:
3DSMAXal ha jó vagy akkor zsíros zsetonok le tudnak esni. Én még általános iskolás koromban nyúltam hozzá először a "szerhez" amikor még csak 3 floppys első verzió létezett. Egyik lemezen a modellező része, másokon az animátor és harmadikon a textúrázó volt, jó kis MS-DOS alapokon.:) A második rész volt már Win 95 alapú és akkor indult be csak igazán. Na de elég a nosztalgiából :)
Az én esetemből kiindulva jelenleg számlás melókat vállalok és ha napi lebontást nézünk, legalább bruttó 20 ezeret meglehet keresni. Ha KATA-as + alanyi adómentes vagy akkor ennyit kapsz pacsiba és évi 8 misiig az 50 ezres járulékon kívül többet nem is kell adózni, szóval nagyon kényelmesen meglehet élni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!