Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Már lassan 3,5-4 hónapja...

Már lassan 3,5-4 hónapja tanulok kínaiul. Természetesen a putonghua / mandarin nyelvjárást használom, azon belül is az egyszerűsített karaktereket. Érdemes lenne megtanulni a hagyományosat is?

Figyelt kérdés
Kb. 900-1000 írásjegyet ismerek eddig, az egyszerűsített formájukban (már amelyeknek van!). Viszont gyakran látogatok tajvani oldalakat, amelyeken még a régi '50-es évek előtti hagyományos írásrendszert alkalmazzák. A Google Fordítóbón a tradícionális karakterek egyszerűsítettre való átkonvertálása -hogy megértsem, amit értek- már untat... Érdemes lenne megtanulni a jóval bonyolultabb és nem annyira széles körben elterjedt hagyományos jeleket is?

2014. aug. 20. 19:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Érdemes-e?

1. Van hozzá kedved?

2. Van rá időd és energiád?

Szóval érted, tőled függ a dolog.

2014. aug. 20. 20:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Jó lenne. Időm ezen a héten nincs rá.
2014. aug. 21. 10:27
 3/3 anonim ***** válasza:

Vannak jó páran, akik a Mandarint tradícionális karakterrel használják, általában azok, akik pl. ezt az írás rendszert tanulták meg először (pl. Taiwanról származnak, vagyis az ő anyanyelvük a Tawani dialektus, de az iskolában Mandarinul beszélnek) vagy külföldiek akik pl. szívesebben használják ezeket.

Szerintem ha van hozzá kedved, akkor érdemes megtanulni. De egyébként olyan nagy hasznát nem veszed azon kívül, hogy az ilyen oldalakat el tudod olvasni, kantoni nyelv Hong Kong-i dialektusának írott formájából megértessz dolgokat stb.. Viszont tréning az agynak, szerintem jó móka.

Én csak pár trad. karaktert ismerek fel, pl. 话/話,国/國 stb. De nem tervezem, hogy a közeljövőben elkezdjem tanulni ezeket.

2014. aug. 22. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!