Melyik jobb? AMD vagy az Intel proci?
Sok videó/oldalon láttam hogy az intel a legjobb,az AMD az rossz,de mind a 2-ről hallottam jót és rosszat.
De mikor a neten olvastam,intellel összehasonlítottam,majdnem az intel feléből kétszer jobb AMD-t tudok venni
Most akkor bízzak a jó öreg Intel-ben?
Kérlek ne olyat írjatok hogy az Intel jobb,akkor aztis hogy miért,vagy fordítva!
10: Unalmas már ezt az ostoba állítást olvasni, hogy az AMD Bulldozer architektúra moduljai alig jobbak mint az Intel HyperThreading.
Annak idején mértem, hogy mekkora hátrányt okoznak a modul megosztott elemei. Legrosszabb esetben 1,7 magnyi teljesítményt kaptam, legjobb esetben 2,03 magnyit. Igen, többet mint kettőt, nyilván a közös cache időnként hasznos is tud lenni. És igen, ez egy lebegőpontos teszt volt, amiről legtöbb hülyeséget terjesztik.
Ehhez képest az Intel HyperThreading jó eseben 1,3 magot teljesítményét hozza, rossz esetben meg jóval 1 mag alatti teljesítményt okoz. És ez nem is kritika, egyszerűen semmi köze a kettőnek egymáshoz, se felépítésben se célban, se teljesítményben.
12: "A 3 modulos AMD mégis csak arra jó, hogy tartsa a lépést a 2 mag+HT-s Intellel."
Ez így hülyeség. Talán tudsz hozni olyan többszálas(!) tesztet is amiben ez teljesül, de sokkal több olyat, amiben nem. És ez még akkor is így van, ha az árakat nem nézzük, pedig csak úgy lenne értelme. Az Intel magok teljesítménye nagyobb, igen, csak éppen jóval többe is kerülnek. Ugyanannyiba kerülő processzorokat van értelme csak összehasonlítani.
Nem csak egy szálon jobb. Egy i3 csak négy szálas két maggal, elvileg csak 130%-os, amikor jól megy és még lassíthat is. Mégis az állítólag 80-100%-os hatékonysággal dolgozó bulldozer magokból jobb négynél fele fogyasztás mellett. Nem csak azonos programszál szám mellett jobb az Intel, hanem azon felül is teljesít.
Te azt állítod, hogy az AMD versenyképes. Te azt állítod, hogy sosem vennél Intelt, mert "tisztességtelenül versenyez". Én azért nem vennék sosem AMD-t, mert annyival nem lassabb több szálon, mint amennyivel gyorsabb 2-3-4 szálon. Emellett az Intel a fogyasztáshoz viszonyított fajlagos teljesítménye duplája, mint amit az AMD a legjobb termékeivel is nyújtani képes.
Téged nem érdekel, mi gyárt jobb terméket. Egyszerűen dacból bojkottálod az Intelt és meg akarsz főzni másokat.
Persze, ilyenkor a fogyasztás túl van dimenzionálva. Amikor meg véletlenül az AMD jobb, akkor meg rögtön az egyik legfontosabb tulajdonság. A fogyasztás igen is fontos. Akkor is, ha az AMD fogyaszt kevesebbet, akkor is, ha az Intel. Most, és a Prescott leváltása óta mindig az Intel fogyaszt kevesebbet.
A Vishera igazi konkurenciája fogyasztásban ÉS teljesítményben a Westmere. Csak épp már a piacra bocsátásakor másfél generációval le volt róla maradva. Mintha az Intel Core2-vel versenyezne a Vishera ellen. Azóta pedig a konkurenciától kijött még egy generáció és küszöbön a második, míg az AMD talán 2016-ban csinál valamit, ami talán végre visszazárkózik.
A tisztességtelen pedig maradhat idézőjelben. Valamikor 10 évvel ezelőtt csinált valamit, amiért megbüntették, ez jelenleg most lényegtelen. Ez az, ami nem számít a felhasználónak, nem pedig a fogyasztás. Az Intel egyszerűen jobb processzorokat gyárt és a felhasználók azt választják. Mert azt választják, a piac 4/5-e az Intelé.
Félreértelmezett erkölcsi maszlagok miatt nem érdemes szart venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!