Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik jobb? AMD vagy az...

Melyik jobb? AMD vagy az Intel proci?

Figyelt kérdés

Sok videó/oldalon láttam hogy az intel a legjobb,az AMD az rossz,de mind a 2-ről hallottam jót és rosszat.

De mikor a neten olvastam,intellel összehasonlítottam,majdnem az intel feléből kétszer jobb AMD-t tudok venni

Most akkor bízzak a jó öreg Intel-ben?

Kérlek ne olyat írjatok hogy az Intel jobb,akkor aztis hogy miért,vagy fordítva!

2014. nov. 14. 21:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

10: Unalmas már ezt az ostoba állítást olvasni, hogy az AMD Bulldozer architektúra moduljai alig jobbak mint az Intel HyperThreading.

Annak idején mértem, hogy mekkora hátrányt okoznak a modul megosztott elemei. Legrosszabb esetben 1,7 magnyi teljesítményt kaptam, legjobb esetben 2,03 magnyit. Igen, többet mint kettőt, nyilván a közös cache időnként hasznos is tud lenni. És igen, ez egy lebegőpontos teszt volt, amiről legtöbb hülyeséget terjesztik.

Ehhez képest az Intel HyperThreading jó eseben 1,3 magot teljesítményét hozza, rossz esetben meg jóval 1 mag alatti teljesítményt okoz. És ez nem is kritika, egyszerűen semmi köze a kettőnek egymáshoz, se felépítésben se célban, se teljesítményben.

2014. nov. 15. 21:26
 12/24 anonim ***** válasza:
49%
A 3 modulos AMD mégis csak arra jó, hogy tartsa a lépést a 2 mag+HT-s Intellel.
2014. nov. 15. 21:35
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

12: "A 3 modulos AMD mégis csak arra jó, hogy tartsa a lépést a 2 mag+HT-s Intellel."

Ez így hülyeség. Talán tudsz hozni olyan többszálas(!) tesztet is amiben ez teljesül, de sokkal több olyat, amiben nem. És ez még akkor is így van, ha az árakat nem nézzük, pedig csak úgy lenne értelme. Az Intel magok teljesítménye nagyobb, igen, csak éppen jóval többe is kerülnek. Ugyanannyiba kerülő processzorokat van értelme csak összehasonlítani.

2014. nov. 15. 21:57
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
Egy i3 ~4000-rel drágább jelenleg egy FX-6300-nál, egy i5 4460 annyiba kerül, mint egy FX-8350. A teljesítményük egymás körül mozog, de az FX teljesítmény/fogyasztás aránya sokkal rosszabb, az időtállósága még inkább, a teljesítménye sokkal jobban ingadozik a különböző felhasználási köröket tekintve. Az AMD egyszerűen most nem jó választás. Ezt az AMD is tudja, mert lefelé menekül az árakkal, maga Rory Read, az AMD első embere is bevallotta, hogy a CMT felépítés ballépés volt. Te azt gondolod, jobban tudod, mint maga az AMD? Vért izzadnak, hogy növeljék az egyszálú teljesítményt minden frissítéssel, és a következő gyökeresen új architektúrájukkal visszatérnek a klasszikus kevesebb, de erős programszálhoz. Fölösleges védeni, ha már maga az AMD sem teszi.
2014. nov. 15. 22:16
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
14: az legyen az AMD baja, hogy milyen a processzor belső felépítése. Én speciel soha az életben nem fogok Intelt venni, mert aljas módon akadályozták a versenyt több alkalommal, de ez már egyéni kiállás kérdése. A tipikus vásárlónak az számít, hogy hogy az adott áron versenyképes legyen a proci. Abban meg nincs hiba, ahogy írtam ugyannnál az árnál általánosságban egyszálasban jobb Intel, többszálasban AMD. Bárki nyugodtan vehet AMD-t, ha nem kimondottan egyszálas feladatot futtat a gépe éjjel nappal.
2014. nov. 15. 23:18
 16/24 anonim ***** válasza:
49%

Nem csak egy szálon jobb. Egy i3 csak négy szálas két maggal, elvileg csak 130%-os, amikor jól megy és még lassíthat is. Mégis az állítólag 80-100%-os hatékonysággal dolgozó bulldozer magokból jobb négynél fele fogyasztás mellett. Nem csak azonos programszál szám mellett jobb az Intel, hanem azon felül is teljesít.

Te azt állítod, hogy az AMD versenyképes. Te azt állítod, hogy sosem vennél Intelt, mert "tisztességtelenül versenyez". Én azért nem vennék sosem AMD-t, mert annyival nem lassabb több szálon, mint amennyivel gyorsabb 2-3-4 szálon. Emellett az Intel a fogyasztáshoz viszonyított fajlagos teljesítménye duplája, mint amit az AMD a legjobb termékeivel is nyújtani képes.

Téged nem érdekel, mi gyárt jobb terméket. Egyszerűen dacból bojkottálod az Intelt és meg akarsz főzni másokat.

2014. nov. 15. 23:37
 17/24 anonim ***** válasza:
Szarni lehet a tesztekbe. Az a baj hogy ilyenkor már senki se képes józan paraszti ésszel gondolkozni.
2014. nov. 16. 00:28
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Ez a fogyasztás túl van dimenzionálva. Megveszik az emberek a 200W-os grafikus kártyát, meg az 800W-os tápegységet, de te tragédiaként állítod be, hogy az FX rossz esetben 50W-al többet fogyaszt. Mindeközben egy asztali gép a nap nagy részében ki van kapcsolva, ha megy, akkor is többnyire üresjáraton megy a processzor egy böngészővel. Havi hány órát megy full terhelésen? Különösen, ha ennyire ragaszkodsz az egyszálas működéshez - egy működő mag esetén az FX-ek se fogyasztanak sokat.
2014. nov. 16. 03:26
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell idézőjelbe rakni, hogy az Intel mocsok módon játszik. A tisztességes verseny megakadályozása miatt büntette őket az EU és Dél-Kórea, peren kívül egyeztek meg Japánban és az USA-ban.
2014. nov. 16. 03:39
 20/24 anonim ***** válasza:

Persze, ilyenkor a fogyasztás túl van dimenzionálva. Amikor meg véletlenül az AMD jobb, akkor meg rögtön az egyik legfontosabb tulajdonság. A fogyasztás igen is fontos. Akkor is, ha az AMD fogyaszt kevesebbet, akkor is, ha az Intel. Most, és a Prescott leváltása óta mindig az Intel fogyaszt kevesebbet.

A Vishera igazi konkurenciája fogyasztásban ÉS teljesítményben a Westmere. Csak épp már a piacra bocsátásakor másfél generációval le volt róla maradva. Mintha az Intel Core2-vel versenyezne a Vishera ellen. Azóta pedig a konkurenciától kijött még egy generáció és küszöbön a második, míg az AMD talán 2016-ban csinál valamit, ami talán végre visszazárkózik.

A tisztességtelen pedig maradhat idézőjelben. Valamikor 10 évvel ezelőtt csinált valamit, amiért megbüntették, ez jelenleg most lényegtelen. Ez az, ami nem számít a felhasználónak, nem pedig a fogyasztás. Az Intel egyszerűen jobb processzorokat gyárt és a felhasználók azt választják. Mert azt választják, a piac 4/5-e az Intelé.

Félreértelmezett erkölcsi maszlagok miatt nem érdemes szart venni.

2014. nov. 16. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!