Melyik jobb? AMD vagy az Intel proci?
Sok videó/oldalon láttam hogy az intel a legjobb,az AMD az rossz,de mind a 2-ről hallottam jót és rosszat.
De mikor a neten olvastam,intellel összehasonlítottam,majdnem az intel feléből kétszer jobb AMD-t tudok venni
Most akkor bízzak a jó öreg Intel-ben?
Kérlek ne olyat írjatok hogy az Intel jobb,akkor aztis hogy miért,vagy fordítva!
Intel játékra jobb!
AMD pedig videószerkesztésre és rendelelésre jobb!
Ezt már megkérdezték páran, elég sokat olvashatnál róla akár itt is. Egyik sem rossz, csak másra és másnak jó. Az Intel nagyon drága, de teljesen más (fejlettebb) technológiát használ. Az AMD megfizethető, de kicsit máshogy kell értelmezni a magok számát. Ráadásul a lap is elég drága hozzá, többet fogyaszt, és a hűtést is ajánlott cserélni.
Játékra vegyél egy i5-öst, munkára mehet fx 8*** vagy i7.
Általában az Intel jobb. Kiegyensúlyozottabb az egy és többszálú teljesítménye, gyakorlatilag minden árkategóriában kétszeres a teljesítmény/fogyasztás arányuk.
Egy FX-6300 átlagteljesítménye nem egész 1%-kal múlja felül egy i3 4150-ét, miközben a fogyasztása nagyobb, mint egy i7 4770-nek. Az FX-8350 átlagteljesítménye alulmúlja az i5 4460-at, a fogyasztása pedig szintén jóval nagyobb. Az FX-9xxx-ek átlag teljesítménye eléri a leggyorsabb i5-ösökét, miközben az áruk és fogyasztásuk már felér az LGA-2011-es i7 modellekkel.
Mindezt úgy, hogy eközben az AM3+ platform már a végét járja. Az architektúra gyengeségei miatt esély sincs, lényegesen jobb processzorokra.
A belépő szintem az FM2 vonal veszte, hogy nem fejleszthető. A leggyorsabb modellek is legfeljebb a Pentium és i3 modellek közé esnek, de a fogyasztásuk felülmúlja az i3-asokat.
Az AMD procik jelenleg csak akkor érik meg az árukat, ha megbékélsz azzal, ha kevés lesz a teljesítményük, mehet a fél géped a szeméttelepre, mert másként nem tudsz előre lépni.
Az AMD magonként elég gyenge, sokat fogyaszt, az emberek az alacsony ára miatt szeretik annyira.
Ha az Intel nem lenne olyan piszok drága, hidd el, mindenki azt venné meg. Alacsony fogyasztás, erős magok, és sokkal jobb multicore-teljesítmény.
Hogyha sokat gépezel egy nap, az AMD hosszú órák alatt rengeteg plusz áramot felvesz. Ezt a pénzt egy erősebb, drágább Intelbe is be lehetne fektetni...
Én jelenleg egy AMD-t hajtok, egy Intel proci helyett vettem. Visszasírom az Inteles időket, pedig ez az AMD proci nem a legszarabb darab (a maga idejében legalábbis elég erős darabnak számított).
Mostanában amúgy is elég sok játék igényli a jobb processzort...
Teljesen egyetértek gyakorivalasz2-vel.
Nekem FX8320-asom van húzva (meglévő lapba vettem fillérekért), de a CPU igényes játékok alatt ahol nincs kihasználva a 8 "mag" (és sehol sincs) ott az i5 köröket ráver.
Mivel a játékok zöme GPU igényes azért ezt annyira nem érezni, de elég 1x belenyúlni.
Én még azzal egészíteném ki, hogy munkára se vennék FX-et. A platform valóban halott, és renderelésnél sem teljesít annyival jobban mint kellene.
"Az AMD mindig újabb platformokkal próbálkozik, de valahogy sose sikerül neki. Ha most érdeklődnék egy 2-3 éves AMD platform után, körberöhögnének, majd kiküldenének a boltból. "
Az AMD legutolsó CPU (nem APU) foglalata, az AM3+ pont hároméves... Ennél sokkal könnyebben nem fogsz tudni processzort választani. (Elég gáz hozzáfűzni valamihez, hogy "Ennyi", különösen ha kiderül hogy tévedtél.)
Azzal viszont telibe talált, hogy az AM3+ elmaradt a várt csodától amit a gyáriak előrevetítettek. 4-6-8 magosnak nevezik őket pedig 2-3-4 valódi mag kapott bennük helyet a többi bulldozer mag ami valamivel jobb mint a HT.
Cserébe magonként 30-40-50%-al alacsonyabb a teljesítmény dupla fogyasztással. Ezt úgy, hogy 2011-2012-ben hol voltak még a 8 magot kihasználó programok (játék meg főleg). Most így utólag munkára beérték az intelt de játékonál mire elterjed a 8 mag addigra már elavult lesz a technológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!