Windows 8.1 boot probléma, nagyon sürgős és fontos! Megoldás?
"Pendrivet felejtsd el,arról telepíteni op rendszert művészet"
Ez butaság. A PowerISO szinte pillanatok alatt elkészíti a bootolható pendriveot és a pendriveról jóval gyorsabban megy a telepítés.
Egyértelműen nekem sem megy pendrive-ról a telepítés. Sokan a Rufus-ra esküdnek, nem megy. Próbáltam a Univarsal USB Tool-t, meg mit tudom én már miket megpróbáltam. Mindegyiknél egy volt a gond: GPT partíciót nem lehet MRB-re telepíteni, formázza le a partíciót. Megtettem. Csakhogy nem csinál 350 MB-ot biztonsági partíciót. Akkor is a tovább gombra kattintottam, majd ugyanúgy kiírja a GPT/MBR hibaüzenetet. És nálam is: igyanezt az iso-t kiírtam DVD-re, betettem USB-s DVD meghajtóba.... érdekes azonnal minden rendben volt.
Amúgy lemezről is nagyon gyors a win8.1, de a 7 se lassú. Minek ezt még gyorsítani? Ezek már másképpen vannak megcsinálva, mint az xp volt. Annak kellett 50 perc. Ugyanarra a gépre a 7/8.1 felmegy 20 perc alatt. :))
Mindenki sír itt, hogy lehetetlenség pendrivera bootolható programot telepíteni, mert így az UEFI, meg úgy a Rufus.
Nos nekem UEFI-s biosom van és a Windows 8-at, később a Windows 8.1 Enterprise-t, majd a Windows 8.1 Embedded Industry Enterprise-t is pendrive-ról telepítettem, de készítettem bootolható Norton Ghost-ot pendrivera, jelenleg bootolható Acronis True Image van az egyik pendriveon. Rendszeresen készítek rendszer mentést (régebben a Norton Ghost-tal, jelenleg az Acronis-szal), és ha valami gyík van, a pendriveval percek alatt helyreállítom az utolsó mentésből.
Én bootolható pendrive készítésére nem használtam sem Rufust, sem Universal USB Installert, sem egyéb csodaszert, én a PowerISO programot használom erre a célra és érdekes módon mindig megcsinálja, amit kell.
#6-osnak
A Windows 8.1 Embedded annak ellenére MBR partícióra települt, hogy előtte a Win 8.1 Enterprise GPT partíción volt. Az MBR-t utólag konvertáltam át az AOMEI Partition Assistant Pro-val GPT-re. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy feltelepül MBR-re is.
Olyan nincs, hogy egyszerűen átugorja a telepítést. Akkor vagy nem jól van beállítva a BIOS-ban a boot sorrend, vagy nem megfelelően lett kiírva pendrivera vagy DVD-re az op.rendszer telepítője.
Én nem csak a saját gépemre telepítettem már többször op.rendszert pendriveról, hanem más gépekre is, és érdekes módon nekem ilyen problémám még egyik gép esetén sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!