Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hol tudnék kipróbálni egy...

Hol tudnék kipróbálni egy digitáblát melyik üzletben?

Figyelt kérdés
Szeretnék rajzolni paint tool sai-ban és ahhoz az egér nekem nem jó szeretnék tollal rajzolni de félek hogy nem sikerül ezért nem akarok kiadni érte több tízezret szóval ha lehet előtte kipróbálnám valahol. Még a programmal is ismerkedem ma töltöttem le.kézzel nagyjából tudok rajzolni papírra..XD nehéz digitálisan?
2014. nov. 6. 23:56
 1/8 anonim ***** válasza:

[link]

Naluk.

Egy tanacs: digitalizalo tablabol csak es kizarolag wacom termeket erdemes venni.

[link] - Ez valoszinuleg pont jo lesz neked. Ez ala nem szabad menni felette meg mar komoly eszkozok vannak, komoly munkara :)

2014. nov. 7. 00:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm majd meglátom még.:)
2014. nov. 7. 01:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Meg kell szokni a használatát, elsőre pl. szokatlan, hgy nem a rajztáblát nézed, hanem a monitort. Így ha csak kipróbálod, lehet hogy elveszi a kedved tőle. De ha megszokod, nagyon jól használható, pl. korlátlanul javíthatod a képet, külön rétegekre rajzolhatod a képrészeket amiket tetszés szerint manipulálhatsz.

Nekem Genius digitális táblám van már több mint 2 éve és kfogástalanul működik.

2014. nov. 7. 06:41
 4/8 tabaki ***** válasza:
100%

@06:41:

Két évig az enyém is működött...

Megerősíthetem #1 szavait, annyit tennék még hozzá, hogy én nagyon kényelmetlennek találom, amikor a tábla egyben touchpad is. Szerintem jobb az egyszerűbb, amelyik csak a tollat érzékeli. A touchpad ugyan elvileg kikapcsol, amikor a tollat használod, de én gyakran hozzáérek, mielőtt a toll hegye kellő közelségbe kerülne a táblához, és ez mindenféle nemkívánatos következménnyel jár.

Nehéz? Elsőre valószínűleg nagyon bosszantó lesz, hogy nem az történik, amit szeretnél. De csak csináld, és ugyanúgy (illetve sokkal pontosabban) ráérzel, mint az egérre, és onnantól fogva természetes érzés lesz.

Ha egyéb programmal is kísérleteznél, az ingyenesek közül pl. a Gimp és a MyPaint támogatja a Wacom-táblák kezelését.

2014. nov. 7. 10:17
 5/8 A kérdező kommentje:

Értem elsőre valami olcsóbbra gondoltam, ismerem magam, ha megunom vagy nem megy csak ott fog porosdoni

nem kell nekem touch pad nekem olyan kell ami nincs túlbonyolítva, rajzoláshoz tollal bár így tényleg gáz hogy nem látom mit rajzolok..szóval lehet marad inkább a hagyományos papír..:S

2014. nov. 7. 10:29
 6/8 anonim ***** válasza:

Megjegyzesek:

tabaki, a profik nem veletlenul hasznalnak (rajz?)kesztyut.. Bar teny, a touch-t en is kikapcsolom, amikor rajzolok. Bar szoktam magaban eger helyett hasznalni, arra jo.

Wacom tablarol.

Most irhatnam, hogy adok ingyen egy trust-ot, ha kell...

Szoval, ha veszel egy wacom tablat, es megsem jon be, siman eladhatod 15-ert. (alig hasznaltan, garanciaval). Ilyenkor buksz rajta ~5e-et.

Ha veszel barmi mast, akkor ha kiderul, hogy megsem jon be, bukod az egeszet, mert senki sem vesz hasznalt, nem wacom tablat.

Amugy, ha mutatsz kezzel keszult rajzot, megmondom hogy nehezen szoknal-e at a digitalisra :P

(Azt megszokni, hogy a monitoron latod, amit a padon rajzolsz ~fel ora. Utanna mar olyan mint a biciglizes. Nem lehet elfelejteni.

2014. nov. 7. 12:06
 7/8 tabaki ***** válasza:

"touch-t en is kikapcsolom"

Lehet, hogy csak nem jöttem rá a trükkjére, mindenesetre nekem nem sikerült. Ami meg a kesztyűt illeti, azt speciel nem tudtam megszokni, még ha ezzel örökre kizártam is magamat a profik közül. Szerintem inkább akkor lettem volna az, ha ragaszkodom ahhoz a változathoz, amelyikre szükségem lett volna. De akkor az éppen nem volt kapható, én meg már nagyon szerettem volna táblát, a pénzt is félretettem rá, meg gondoltam, majdcsak megoldom valahogy... Igen, ez műkedvelő tempó, ezért is igyekeztem sugallni Kérdezőnek, hogy legyen megfontoltabb.

2014. nov. 7. 12:29
 8/8 anonim ***** válasza:

tabaki,

Pontosan milyen tableted van? Mert az en bamboo-mon siman hozza lehet rendelni egy gombhoz a touch ki-be kapcsolast. Raadasul a driver-konfig programjaban is le lehet tiltani.

A profit meg ugy ertettem, akit idaig cintiq-el lattam rajzolni :) Szoval, nem tamadasnak szantam ^_^!

2014. nov. 7. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!