Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Fülhallgatós headset, az...

Fülhallgatós headset, az egyik füle nem szól és a mikrofont sem tudom kipróbálni. Mit rontok el?

Figyelt kérdés
A számítógép asztalon van a hangszóró és abba dugom be amikor csak én akarom hallani ami szól, zöld és rózsaszín dugók vannak rajta a zöldet bedugom és a jobb fülemnél levővel hallom a másik süket, viszont ha webkamerával akarok beszélni akkor hiába dugom be bár melyiket semmit, ugyan most elővettem a másikat aminek a szivacs része tönkrement és azon sem hallatszik amit én mondok a webkamrába.
2014. okt. 17. 18:15
 1/3 Lajos54 ***** válasza:

A hangszórón lévő aljzat (elvileg) ki kellene, hogy adja a hangot, teljes egészében, miközben a hangszórót leválasztja a bedugott csatlakozó.

Lehet hibás a csatlakozó aljzat, szakadt a vezeték (a fejhallgatóé), esetleg valami beállítás hibás.

Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a fülest egy másik gépen, hogy vajon hibátlan-e.

De kipróbálhatod úgy is, hogy kihúzod a gépből (hangkártyából) a hangszóró vezetékét, és helyette dugod be a fülest. A rózsaszín dugót pedig a hangkártya ugyanilyen színű aljzatába kell dugni, az a mikrofon bemenet (de lehet piros is).

A saját hangodat nem feltétlenül kell hallanod, ez (gépe, hangkártyája válogatja) a gerjedés elkerülése miatt van így. Próbáld ki egy hangrögzítővel, visszajátszáskor derül ki, hogy egyáltalán műlödik-e a headseted (fejhallgató-mikrofon páros).

A webkamerák egy részében van beépített mikrofon, az USB csatlakozón keresztül átviszi a jelet, de a hangkeverőnek megfelelően beállítva kell lennie. Ha nincs a kamerában mikrofon, akkor a headset mikrofonja veszi a hangot de ekkor a hangkeverőben ki kell választani a mikrofon bemenetet.

2014. okt. 17. 22:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes válaszát, tablettel kipróbáltam úgy is csak az egyik füle szól.
2014. okt. 21. 10:11
 3/3 Lajos54 ***** válasza:

Ebben az esetben valószínűleg hibás a fejhallgató. Lehet, hogy valahol megszakadt a vezeték, de az is előfordulhat, hogy a bal oldali hallgató a rossz. Leggyakrabban a dugó körüli részen szokott megtörni, megszakadni a vezeték.

Elektronikában jártas személy be tudná határolni a hibát.

2014. okt. 21. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!