Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy ismerősömnek kellene...

Egy ismerősömnek kellene proci csere, nem tudom meg lehet-e csinálni?

Figyelt kérdés

Igazából, egy nagyon régi gépe lenne az ismerősömnek, egy 2,8gHz-es P4-es procival, és 1,5 gb DDRI-es rammal felszerelve.

Nem tudjuk lehetne-e bele kapni egy Intel Celeron E1400-as szintén gyenge, de legalább kétmagos a proci.

Ilyet lehet csinálni?

2014. okt. 3. 21:31
 1/6 anonim ***** válasza:
ALAPLAP-FÜGGŐ egy procicsere!
2014. okt. 3. 21:36
 2/6 P.O.C. ***** válasza:

Feltételezem a mostani alaplap s478 -as foglalatú (mivel DDR1 -ekhez még inkább azt használták). A kiszemelt proci meg LGA775 -ös, tehát fizikailag se kompatibilis vele.

De ha tévedek, és mégis LGA775 -ös az alaplap. Akkor sem garantált a működés, hiszen a túl régi gyártmányok csak a NetBurst mikro-architektúrára épülő procikat támogatták, az E1400 meg már Core mikro-architektúrára épül.

Szóval mindenképp meg kéne nézni az alaplap proci kompatibilitási listáját.

2014. okt. 3. 21:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Én nem elkeseríteni akarlak csak segíteni, hagynám a gépet, feleslegesen ne költsétek rá a pénzt csak ha tényleg fillérekért van a proci ha jó bele, 2 mag ide vagy oda ráadásul celeron, ott a régi ddr1, ezzel a procival se lesztek előrébb csakis a pénzetek fogyna, ezt valahogy elpasszoljátok és még gyűjtötök hozzá vehettek 5x erősebbet, a kérdés, hogy mire használjátok majd ?
2014. okt. 4. 00:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Engem nem keserít el, mivel engem az a gép nem érint, nekem ezerszer jobb gépem van, csak nem tudják kezelni, és erre a gépre win8-at akarnak rakni, de mondtam semmi képpen. :(

AMúgy, hááááááát olyan 2002-es játékszoftverek lefuttatásához kellene nekik.

2014. okt. 6. 18:40
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Windows 8 s478 -ra? :D Még sokkal későbbi tokozású procikkal is vannak kompatibilitási gondjai.

De, ha nem érint téged, akkor mond el nekik amit itt írtunk. Ha nem hiszik el, úgyis megtapasztalják majd a saját bőrükön.

2014. okt. 6. 18:45
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, de én hiába pofázok, én emelt infóra jártam, de akkor is...

Az bén gépem sem egy gamer gép, de legalább egy Intel Core 2 Quad Core van benne. :DD

2014. okt. 7. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!