A szerverek kb. hány százalékán fut Linux és hányon Windows?
Azt én is tudom. :)
Nyelvtanból olyan érvelő fogalmazást kell írnunk, aminek a címe: "Menni vagy maradni". Én úgy írok róla hogy Linuxra menni vagy Windowson maradni. :D
Na és ehhez kéne valami számszerű adat.
Én úgy tudom, hogy 60% Linux, 40% Windows. Lehetséges?
"Én úgy tudom, hogy 60% Linux, 40% Windows. Lehetséges?"
Már csak azért sem lehetséges, mert van egy csomó egyéb OS (többnyire unix rendszerek) is.
Pont pár hete kellett ezzel a témával foglalkoznom:
A www.top500.org weboldal a világ 500 legnagyobb teljesítményű publikus nagyteljesítményű szuperszámítógépeinek adatait gyűjti évente kétszer, magyarán a legnagyobb publikus szerverek adatait listázhatod mindenféle szempontból:
ha a [link] oldalon kiválasztod a "Category"-nál a legördülő listából az "operation family"-t a submit gomb megnyomása után láthatod, hogy az 500 szuperszámítógép 97%-a Linuxot futtatott 2014 júniusában 2,4% Unixot és 0,4% Windows-t és 0,4% valami egyebet vagy ezek keverékét.
Tudom ebből nem tudod meg pontosan kérdésedre a választ, de szerintem egyrészt nagyon érdekes, másrészt reprezentatív is, tehát gondolom a kisebb szervereken is valami hasonló tendencia uralkodhat.
"másrészt reprezentatív is"
Szuperszamitogepek toplistaja nagyon nem reprezentativ, ezek a legnagyobb teljesitmenyu szamitogepeket nezik, de egyfelol a vilagon mukodo szerverek osszkapacitasanak ezek kis hanyadat teszik ki, masfelol meg egy szuperszamitogep meg mindig egy egysegnek szamit, ha van 1 linuxot futtato szuperszamitogeped es 9 windows futtato, meg mindig a szervereid 90%-an win fut.
Utolsó:
Annyira idegesítő mikor valaki nem ír ékezetet lustaságból! Ha egy magyar fórumon fórumozol, ráadásúl egy számitástechnikai topikban akkor vedd a fáradtságot és állítsd át a billentyűzet nyelvét magyarra. Vagy frissítsd a szoftvert/operációs rendszert a pc,mobil,tablet,tetrixeden amíg nem találsz benne magyar nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!