Tudni szeretném van e olyan router amelyik felismeri és wifi jellé alakitja a wifi adapter (pl. egy Kasens 990wg tipusu) által fogott jelet. Van usb-s routerem de az csak a 3-4g-s netes stick-et ismeri fel. Miert?
1) te olyan routert keresel ami repeater-ként is funcionál. Magyarul jelerősítőként.
2) "usb-s routerem" az nagyon vad. Muta má,
3) 3-4G-re van kitalálva talán?
Szerintem fogalmazd át a kérdésed, mert össze kevered még jobban a már összemixelt fogalom zavarjaidat.
Vegyél egy rendes, távtáplálható, kültéri (gondolom a 150 méter egy másik épület), irányított antennával ellátott, kliensmódot (Station/Station WDS) tudó elérési pontot (AP, Access Point).
Ilyen eszközök:
Annak:
- UTP "kimenete" van
- kirakhatod kültérre, így nem fogja árnyékolni sem az ablak, sem a fal; sőt ha elég magasra rakod még a fákon is "átlát"
Ha a haverod is beruház ilyesmire, akkor még jobb lehet a kapcsolat minősége, mert akkor a túloldalon (valószínűsítem ott is egy router van egy szobában a fal/ablak mögött) sem lesz zavaró tényező a két állomás között.
Kissé kacifántos a megfogalmazás. De ha jól értem, akkor valami olyan eszközre lenne szükséged, ami fogja a spanod wifi-jét, és azt felerősíti a TV-d körül, vagy rögtön a TV-be csatlakoztatható UTP-vel. Amivel te próbálkoztál az sajnos lehetetlen.
A célod, csak egy olyan routerrel érheted el, amelyiken van repeater/universal repeater funkció.
Ezt sajnos csak egy kis ráfordítással tudod kivitelezni.
A repeaterekkel az a gond, hogy a Wifi half-duplex üzemmódú, egszerre csak egy csatornát képes kezelni; így váltogatni kell az adó (a távol levő, kis jelerősségű "span") és a vevő (a közelben levő, jó jelerősségű TV) között, így csökken a sebesség.
Ezért forszíroznám a kültéri kliens beszerzését, mert az akkor csak a távoli "span" eszközének vételével lenne elfoglalva, a meglevő router meg szórhatná a netet a rá csatlakozni kívánó eszközöknek.
Tessék, itt van az, amit leírtam a #2. hozzászólásomban ábrán:
a fekete folytonos vonalak UTP kábelek, a kék szaggatottak Wifi-s vezetéknéküli kapcsolatok, a piros folytonos vonal az USB-kábel, a piros szaggatott vonal meg a 3G-kapcsolat. Vastag felíratokkal leírtam, a router melyik portjába kell becsatlakoztatni a kábelt.
A routered LAN oldali IP-címét a Network/LAN menüpontban módosíthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!