Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudni szeretném van e olyan...

First11 kérdése:

Tudni szeretném van e olyan router amelyik felismeri és wifi jellé alakitja a wifi adapter (pl. egy Kasens 990wg tipusu) által fogott jelet. Van usb-s routerem de az csak a 3-4g-s netes stick-et ismeri fel. Miert?

Figyelt kérdés
Vagy hogyan lehet felismertetni vele? Vagy a wifi adapterbol kapott jelet ami usb formában jön ki utp tipusura alakitani. Lényegében az a cél hogy csatlakoztassam egy smart samsung tv hez-ami csak wifi jelet fog és utp bemenenetele van.Sajnos nincs kabeles internet lehetőségem a netes stick pedig nagyon lassú. Jó wifi jelet kapok egy havertől aki kb 150m-re van tőlem de tv-hez nem jó.
2014. szept. 21. 11:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

1) te olyan routert keresel ami repeater-ként is funcionál. Magyarul jelerősítőként.

2) "usb-s routerem" az nagyon vad. Muta má,

3) 3-4G-re van kitalálva talán?

Szerintem fogalmazd át a kérdésed, mert össze kevered még jobban a már összemixelt fogalom zavarjaidat.

2014. szept. 21. 12:10
 2/13 anonim ***** válasza:

Vegyél egy rendes, távtáplálható, kültéri (gondolom a 150 méter egy másik épület), irányított antennával ellátott, kliensmódot (Station/Station WDS) tudó elérési pontot (AP, Access Point).

Ilyen eszközök:

[link]

[link]

[link]

Annak:

- UTP "kimenete" van

- kirakhatod kültérre, így nem fogja árnyékolni sem az ablak, sem a fal; sőt ha elég magasra rakod még a fákon is "átlát"

Ha a haverod is beruház ilyesmire, akkor még jobb lehet a kapcsolat minősége, mert akkor a túloldalon (valószínűsítem ott is egy router van egy szobában a fal/ablak mögött) sem lesz zavaró tényező a két állomás között.

2014. szept. 21. 12:14
 3/13 anonim ***** válasza:

Kissé kacifántos a megfogalmazás. De ha jól értem, akkor valami olyan eszközre lenne szükséged, ami fogja a spanod wifi-jét, és azt felerősíti a TV-d körül, vagy rögtön a TV-be csatlakoztatható UTP-vel. Amivel te próbálkoztál az sajnos lehetetlen.

A célod, csak egy olyan routerrel érheted el, amelyiken van repeater/universal repeater funkció.

[link]

Ezt sajnos csak egy kis ráfordítással tudod kivitelezni.

2014. szept. 21. 12:17
 4/13 anonim ***** válasza:

A repeaterekkel az a gond, hogy a Wifi half-duplex üzemmódú, egszerre csak egy csatornát képes kezelni; így váltogatni kell az adó (a távol levő, kis jelerősségű "span") és a vevő (a közelben levő, jó jelerősségű TV) között, így csökken a sebesség.

Ezért forszíroznám a kültéri kliens beszerzését, mert az akkor csak a távoli "span" eszközének vételével lenne elfoglalva, a meglevő router meg szórhatná a netet a rá csatlakozni kívánó eszközöknek.

2014. szept. 21. 12:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.most megfogalmazom érthetőbben.van egy "mezei"pc-m egy smart tvm egy tablett gépem.szeretnek kapcsolatot teremteni a tőlem 150m-re eső routertől úgy hogy mindkét ezköz kapjon wifi jelet.eddig csak a pc-t hasznaltam egy (kasens 900wg) wifi adapterrel ami elég jó jelfogó,de usb kijövetelü amit csak a gép ismer fel driverrel a tv nem,a router sem.a routerem egy TP-LINK TL-MR3420.nagyon megköszönném ha valaki tuti választ tudna adni hogy mit tehetnék.jó lenne ha lépésről-lépésre elmagyaráznátok egy laikusnak!!!jó lenne ha konkrét terméket(termékeket)ajánlanátok ami árban elfogadható és jó.Az utp kábeles kapcsolódás is jöhet végső megoldásként.nagyon kössz minden fáradozást...(egy tök laikus)
2014. szept. 22. 15:47
 6/13 A kérdező kommentje:
(A két eszköz a tv és a tablet)
2014. szept. 22. 15:52
 7/13 anonim ***** válasza:

Tessék, itt van az, amit leírtam a #2. hozzászólásomban ábrán:

[link]

a fekete folytonos vonalak UTP kábelek, a kék szaggatottak Wifi-s vezetéknéküli kapcsolatok, a piros folytonos vonal az USB-kábel, a piros szaggatott vonal meg a 3G-kapcsolat. Vastag felíratokkal leírtam, a router melyik portjába kell becsatlakoztatni a kábelt.

A routered LAN oldali IP-címét a Network/LAN menüpontban módosíthatod.

2014. szept. 22. 18:34
 8/13 anonim ***** válasza:
(Persze az IP-címek attól függően változnak, hogy a haverodnak milyen routere van)
2014. szept. 22. 18:39
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi.most már sok minden érthetőbb.dilemma...lessz az access point-nak olyan veteli ereje ami ilyen távolságrol jó vételt biztosit,mert amit néztem (TP-LINK TL-WA5210G wireless access point Kültéri, 2,4 GHz, 54 Mbps nagy teljesítményű vezeték nélküli hozzáférési pont (AP), WISP kliens router, max. 27 dBm, Atheros, 2,4 Ghz 802.11g/b, nagy érzékenység, integrált 12 dBi-s irányítható antenna, időjárásálló, passzív PoE)nem tudom megfelelő-e,mert a Kasens 990wg wifi adapter 60db-es.
2014. szept. 24. 16:40
 10/13 A kérdező kommentje:
(A wifi adapter Kasens 990wg amiről eddig fogtam a jelet)
2014. szept. 24. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!