Miért nem kerül alvó állapotba a gépem, amikor lehajtom a laptop fedelét? (Windows 7)
XP alatt külön be- vagy átállítás nélkül működött. Most letiltottam, hogy az egér felébresztheti a számítógépet, de így sem működik. A speciális beállításokban a fedél lehajtása opciónál megadtam, hogy alvó állapot, de csak úgy hajlandó "aludni", ha a start menüből indítom el az alvó állapotot.
Mit kellene még megnéznem? Mi mást kell még beállítani, hogy normálisan működjön?
Lehet hogy nálad nincs kis kapcsoló/pöcök ami érzékelné, hogy lehajtod a fedelet.
Mi a típusa?
Nincs beállítás az energiatakarékossági lapon, hogy mit csináljon, ha lehajtod a fedelét? (Nekem van, ezért kérdem)
Beállítások-vezérlőpult-rendszer és biztonság-energiagazdálkodási lehetőségek Ott nézelődj.
Ezt benéztem.
Biztosan van nálad valami jelzés a fedél lehajtására, ha XP alatt működött.
Az előzőleg mellékelt képen látható beállításoknál van nálad "Működés telepről" oszlop, vagy csak "Áramforráshoz csatlakoztatva" oszlopot látsz?
Van kapcsoló, ami érzékeli, hogy lehajtom a fedelet. Ahogy írtam, XP alatt tökéletesen működött.
Az energiatakarékossági lapon is be van állítva, hogy mit csináljon, amikor lehajtom a fedelet (ezt is írtam). Pont úgy van beállítva, ahogy a képen látszik. Főkapcsoló, Alvás gomb, Képernyőfedél, mind alvó állapot mindkét esetben (telepről és hálózatról való működésnél).
Mivel kézzel indítva készenléti módba kerül ezért két eset lehet:
- a win7 nem ismerte fel a fedél kis kapcsolóját, ezért nem reagál rá; - megnézném, hogy Eszközkezelőben nincsen ismeretlen eszköz: [link]
- valamelyik háttérfolyamat vagy szolgáltatás akadályozza hogy készenléti állapotba kerüljön; - ezek listázásához parancssorba (Rendszergazdaként): "powercfg /requests"
Nincs ismeretlen eszköz.
A "powercfg /requests" azt hozta ki, hogy "Egy audio-adatfolyam használatban van."
Ez mit jelent?
Így sem működik. :(
Azért köszi szépen, hogy megpróbálsz segíteni.
Telepítettél driver-eket is (chipset. vga, audio, wifi stb.), vagy a Windows ismerte fel az eszközöket?
Ha chipset-et nem telepítettél, megpróbálnám a mellékelt cd-ről, vagy a gyártó weboldaláról, mert van hogy nem mindent tud kezelni a Windows által használt driver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!