Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem kerül alvó állapotba...

Miért nem kerül alvó állapotba a gépem, amikor lehajtom a laptop fedelét? (Windows 7)

Figyelt kérdés

XP alatt külön be- vagy átállítás nélkül működött. Most letiltottam, hogy az egér felébresztheti a számítógépet, de így sem működik. A speciális beállításokban a fedél lehajtása opciónál megadtam, hogy alvó állapot, de csak úgy hajlandó "aludni", ha a start menüből indítom el az alvó állapotot.

Mit kellene még megnéznem? Mi mást kell még beállítani, hogy normálisan működjön?

2014. szept. 10. 09:21
1 2
 1/18 CspCsj ***** válasza:

Lehet hogy nálad nincs kis kapcsoló/pöcök ami érzékelné, hogy lehajtod a fedelet.

Mi a típusa?

2014. szept. 10. 10:04
 2/18 anonim ***** válasza:

Nincs beállítás az energiatakarékossági lapon, hogy mit csináljon, ha lehajtod a fedelét? (Nekem van, ezért kérdem)

Beállítások-vezérlőpult-rendszer és biztonság-energiagazdálkodási lehetőségek Ott nézelődj.

2014. szept. 10. 10:20
 3/18 anonim ***** válasza:
Tessék: [link]
2014. szept. 10. 10:22
 4/18 CspCsj ***** válasza:

Ezt benéztem.

Biztosan van nálad valami jelzés a fedél lehajtására, ha XP alatt működött.

Az előzőleg mellékelt képen látható beállításoknál van nálad "Működés telepről" oszlop, vagy csak "Áramforráshoz csatlakoztatva" oszlopot látsz?

2014. szept. 10. 11:22
 5/18 A kérdező kommentje:

Van kapcsoló, ami érzékeli, hogy lehajtom a fedelet. Ahogy írtam, XP alatt tökéletesen működött.

Az energiatakarékossági lapon is be van állítva, hogy mit csináljon, amikor lehajtom a fedelet (ezt is írtam). Pont úgy van beállítva, ahogy a képen látszik. Főkapcsoló, Alvás gomb, Képernyőfedél, mind alvó állapot mindkét esetben (telepről és hálózatról való működésnél).

2014. szept. 10. 11:35
 6/18 CspCsj ***** válasza:

Mivel kézzel indítva készenléti módba kerül ezért két eset lehet:

- a win7 nem ismerte fel a fedél kis kapcsolóját, ezért nem reagál rá; - megnézném, hogy Eszközkezelőben nincsen ismeretlen eszköz: [link]

- valamelyik háttérfolyamat vagy szolgáltatás akadályozza hogy készenléti állapotba kerüljön; - ezek listázásához parancssorba (Rendszergazdaként): "powercfg /requests"

2014. szept. 10. 15:19
 7/18 A kérdező kommentje:

Nincs ismeretlen eszköz.

A "powercfg /requests" azt hozta ki, hogy "Egy audio-adatfolyam használatban van."

Ez mit jelent?

2014. szept. 10. 17:36
 8/18 CspCsj ***** válasza:
A Windows Media Player hálózatmegosztási szolgáltatást próbáld leállítani a Szolgáltatások listában. Talán ez okozza.
2014. szept. 10. 22:06
 9/18 A kérdező kommentje:

Így sem működik. :(

Azért köszi szépen, hogy megpróbálsz segíteni.

2014. szept. 10. 23:11
 10/18 CspCsj ***** válasza:

Telepítettél driver-eket is (chipset. vga, audio, wifi stb.), vagy a Windows ismerte fel az eszközöket?

Ha chipset-et nem telepítettél, megpróbálnám a mellékelt cd-ről, vagy a gyártó weboldaláról, mert van hogy nem mindent tud kezelni a Windows által használt driver.

2014. szept. 11. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!