Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » CPU problépa játék közben,...

CPU problépa játék közben, vajon mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Az volna a gondom, hogy a CPU-mat valami mindig zabálja. Lehet ez vírus, vagy már a proci rossz, nem tudom. Elég sok helyen keresgéltem, próbálkoztam is már szinte mindennel, de a probléma fennmaradt:

Bármivel is játszom (játék közben legészrevehetőbb a teljesítmény romlás) úgy 5-10 percig minden oké, de utána olyan 3-6 perces időközönként mindig kiakad a CPU. Nem egy atomerőművem van, de szerintem a CS 1.6-nak nem kéne akadnia rajta :/

CPU: Intel Pentium D 2.80 GHz (14x200)

Alaplap: MSI G41M-P28 (MS-7592)

Memória: 1db 4GB Kingston 99U5471-020.A00LF

VGA: GeForce GT 630 (nem egy gamer cucc, de a CS:GO-ra és PAYDAY2-re csak elég)

#CPUgondok
2014. szept. 8. 12:03
 1/8 A kérdező kommentje:

A feladatkezelőröl toltam egy képet is:

[link]

Az a gond, hogy a kép készítésekor akadt ki ismét a CPU...

2014. szept. 8. 12:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Op.rendszer: Windows 7 Ultimate 64bit
2014. szept. 8. 12:09
 3/8 CspCsj ***** válasza:

Sajnos a Pentium D processzorok már nem mai darabok.

Vegyél egy Pentium Dual-Core E5400-at 5ezerért, ez már vinni fog sok minden mást is:

[link]

Az alaplap ezeket a processzorokat fogadja el, ha keresgélsz erősebb után:

[link]

2014. szept. 8. 12:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Lehetőleg nem költenék rá többet (de ezt még megfontolom).

Gondolom, hogy nem (csak) a proci hibája az egész.

Egy olyan alap játék, mint a cs 1.6, vagy a GTA San Andreas is belaggol. Hogy megértsétek: Játszok vele kb. 5-10 percig, aztán valami feltolja a CPU-t 100%-ra, utána megnézem, és olyan 3 perc után ismét lemegy az ideális 35-50 közé (a játék közben tálcán van). Erre gondoltam, hogy tudna valaki megoldást adni. Tehát a gép elviszi a játékokat szépen, csak a proci felugrik valamitől egy idő után.

2014. szept. 9. 08:40
 5/8 CspCsj ***** válasza:
Ilyenkor nézd meg a Folyamatok fülön, melyik program terheli, hátha szűkiti a kört. (CPU oszlop szerint rendezd)
2014. szept. 9. 09:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezt én már rég felfogtam, csak az a gond, hogy legtöbször a taskmgr.exe és néha néha az svchost.exe rendetlenkedik.

Minden felesleges szolgáltatást kikapcsoltam már.

2014. szept. 9. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Próbáld ki a process lasso nevü programot, ami szabályozza az alkalmazások processzorhasználatát. Ha játszol alt+tab-al leteszed a gamet tálcára és a process lassoban beállítod a magasabb priorítást cpu-ra és van egyéb beállítás is, ami nagyon hasznos.

Meg ezt még nézd át:

[link]

Az autómatikusan induló felesleges progikat gondolom már letiltottad.

2014. szept. 10. 12:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát, most elérte a gép a mélypontot, de újratelepítem, és írok, ha szükségem lesz valamire...
2014. szept. 11. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!