CPU problépa játék közben, vajon mi okozhatja?
Az volna a gondom, hogy a CPU-mat valami mindig zabálja. Lehet ez vírus, vagy már a proci rossz, nem tudom. Elég sok helyen keresgéltem, próbálkoztam is már szinte mindennel, de a probléma fennmaradt:
Bármivel is játszom (játék közben legészrevehetőbb a teljesítmény romlás) úgy 5-10 percig minden oké, de utána olyan 3-6 perces időközönként mindig kiakad a CPU. Nem egy atomerőművem van, de szerintem a CS 1.6-nak nem kéne akadnia rajta :/
CPU: Intel Pentium D 2.80 GHz (14x200)
Alaplap: MSI G41M-P28 (MS-7592)
Memória: 1db 4GB Kingston 99U5471-020.A00LF
VGA: GeForce GT 630 (nem egy gamer cucc, de a CS:GO-ra és PAYDAY2-re csak elég)
A feladatkezelőröl toltam egy képet is:
Az a gond, hogy a kép készítésekor akadt ki ismét a CPU...
Lehetőleg nem költenék rá többet (de ezt még megfontolom).
Gondolom, hogy nem (csak) a proci hibája az egész.
Egy olyan alap játék, mint a cs 1.6, vagy a GTA San Andreas is belaggol. Hogy megértsétek: Játszok vele kb. 5-10 percig, aztán valami feltolja a CPU-t 100%-ra, utána megnézem, és olyan 3 perc után ismét lemegy az ideális 35-50 közé (a játék közben tálcán van). Erre gondoltam, hogy tudna valaki megoldást adni. Tehát a gép elviszi a játékokat szépen, csak a proci felugrik valamitől egy idő után.
Ezt én már rég felfogtam, csak az a gond, hogy legtöbször a taskmgr.exe és néha néha az svchost.exe rendetlenkedik.
Minden felesleges szolgáltatást kikapcsoltam már.
Próbáld ki a process lasso nevü programot, ami szabályozza az alkalmazások processzorhasználatát. Ha játszol alt+tab-al leteszed a gamet tálcára és a process lassoban beállítod a magasabb priorítást cpu-ra és van egyéb beállítás is, ami nagyon hasznos.
Meg ezt még nézd át:
Az autómatikusan induló felesleges progikat gondolom már letiltottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!