Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows-ról melyik OS-re...

Windows-ról melyik OS-re érdemes váltani? (több lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem, hogy most Windows 7-em van, de hallottam, hogy megszűnik a támogatás és ezért is, meg pár más okért szeretnék MÁSIK OS-re váltani, mert a Win 8, 8.1 és a 9 tervezete egyáltalán nem tetszik. Nem tudom, van olyan OP rendszer, ami kompatibilis minden Windows-os játékkal és sok windows-os programmal is? Amennyiben van nekem ilyen kellene. Gondoltam Linux-ra is, mivel sokat hallom, hogy nem lehet véletlenül elrontani, ami nekem nem gond, de jó pont :) és, hogy í védelme is egyszerűbb, viszont olyat is hallok, hogy sok játék nem kompatibilis vele.

2014. aug. 22. 20:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
mac os en is van wine ;)
2014. aug. 22. 20:38
 12/24 A kérdező kommentje:
A gépem erős, nem is kicsit, a "más okok": A gép teljesítménye sokszor kárba vész és feleslegesen sokat fogyaszt.
2014. aug. 22. 20:45
 13/24 anonim ***** válasza:

Windows 7 való nektek, korlátozott felhasználói joggal. A támogatása meg nem fog megszűnni 2020-ig ahogy írták.

Windows 8.1 gyakorlatilag ugyanaz mint a 7 csak át van barmolva 1-2 dolog rajta.

Bár azt nem tudom, hogy egy minimális értelmi szinttel rendelkező ember hogy tud elbarmolni windowst :D

2014. aug. 22. 21:08
 14/24 Tom Benko ***** válasza:

@2: Hm. Unix, BSD, Haiku, BeOS, ReactOS... Melyik Linux-alapú, melyik win?

Amúgy kérdező, próbálkozz Linuxszal, nagyon nem kell betanítani senkit a környezetedben, menni fog az, ha nekiáll. Csak ne nagy kék w-t keressen, meg hasonlók.

2014. aug. 23. 10:41
 15/24 anonim ***** válasza:

Az utolsónak hozzátenném, hogy valószínű még nem találkozott olyannal, aki egyáltalán nem ért a géphez.

Magától nem fogja tudni megtanulni, és jobb ha egy tudatlan a windows-hoz szokik hozzá, meg ahhoz, hogy azon kívül, amit mondanak neki, ne nyúljon semmi máshoz.

#13-as: hidd el, aki nem ért hozzá, az olyat is tud csinálni vele, amit helyre se lehet hozni

2014. aug. 23. 10:59
 16/24 anonim ***** válasza:

A fő palacknyak hatás az Office és a játékok. A kérdés, hogy mivel akarsz játszani? Említették a Wine nevű kompatibilitási réteget, amivel lehet Wines programokat és játékokat futtatni. Ha beírod google-be, a játék nevét és utána, hogy wine, akkor winehq weboldalon megnézheted, hogy mennyire működik jól Wine-nal a programod. Platinum az megy hibátlanul, Goldot kicsit kell heggesztgetni. Ami ezek alatt van (Silver, Bronze, Garbage), azokkal nem érdemes foglalkozni.

De ha konkrétan megmondod, mivel akarsz játszani, akkor utánanézek neked, sőt, segítek felkonfigurálni, ha szeretnéd.

2014. aug. 23. 15:30
 17/24 A kérdező kommentje:

Nos a játékok:

CoD MW3, CoD MW2, CoD MW4 (Ghost), CoD Adwanced warfare(ha megjelenik), CoD BO, CoD BO2, BF3, BF4, Rust, The Forest, GTA SA, GTA SAMP, MTA, L4D2, Far Cry 3, Far Cry 4, Unturned, Warface, MineCraft, Tekkit, SimCity, PvZ Garden Warfare, PvZ, WoT, World of Warplanes, World of Warships(amint kijön), Star Wars The Old Republic, CS 1.6, CS: GO

2014. aug. 23. 17:38
 18/24 A kérdező kommentje:
A legjobban a Kali Linux tetszik, vagyis a Backtrack Linux 6, mivel designre nagyon hasonlít a windowsra, de mégse :D
2014. aug. 23. 17:48
 19/24 soccerway ***** válasza:
jó sok játék, windowson mennek, máshol felejtős.
2014. aug. 23. 17:52
 20/24 anonim ***** válasza:

Kali Linux hacker disztró, az nem erre való :D Ubuntu és Linux Mint ami neked kellhet. Nézd meg az asztali környezeteket, hogy melyik hogy tetszik.

Ubuntu asztali környezetek:

Unity

GNOME 3 (Ubuntu GNOME)

KDE (Kubuntu)

Xfce4 (Xubuntu)

LXDE (Lubuntu)

Linux Mint asztali környezetek:

Cinnamon

MATE

KDE

Xfce4

Ha szépet akarsz, akkor KDE. Ha minél kevesebbet akarsz vele szórakozni, akkor Ubuntu Unity vagy LM Cinnamon. Ha azt akarod, hogy minél gyorsabb és kisebb legyen, akkor MATE, Xfce, LXDE, de ezek kevésbé szépek.

2014. aug. 23. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!