Windows-ról melyik OS-re érdemes váltani? (több lent)
Sziasztok!
A kérdésem, hogy most Windows 7-em van, de hallottam, hogy megszűnik a támogatás és ezért is, meg pár más okért szeretnék MÁSIK OS-re váltani, mert a Win 8, 8.1 és a 9 tervezete egyáltalán nem tetszik. Nem tudom, van olyan OP rendszer, ami kompatibilis minden Windows-os játékkal és sok windows-os programmal is? Amennyiben van nekem ilyen kellene. Gondoltam Linux-ra is, mivel sokat hallom, hogy nem lehet véletlenül elrontani, ami nekem nem gond, de jó pont :) és, hogy í védelme is egyszerűbb, viszont olyat is hallok, hogy sok játék nem kompatibilis vele.
Olyan oprendszer, nincs, mint a Windows. Van a Windows, és van az összes többi, ami Linux alapú. Túl sok választási lehetőség nincs.
A win7 támogatása pedig legalább 2019-ig nem fog megszűnni.
"A kérdésem, hogy most Windows 7-em van, de hallottam, hogy megszűnik a támogatás"
Majd 2020-ban:
"meg pár más okért"
Például?
"van olyan OP rendszer, ami kompatibilis minden Windows-os játékkal és sok windows-os programmal is?"
Linux alatt van a Wine nevű "emulátor", amivel Windowsos alkalmazások egy jó része futtatható, illetve egy rakat Windowsos alkalmazásnak van Linuxos alternatívája - de hogy MINDEN Windowsos játék/alkalmazás futtatható/helyettesíthető Linuxon az azért kissé túlzás.
Jó, legvégső esetben ott a virtualizáció, amivel - ha erős a géped - egy virtuális gépben Windows is futtatható; viszont annak teljesítménye kicsit elmarad a fizikai gépen futó változatától.
Hozzátenném: én magam is Linuxot használok mind az otthoni, mind a céges gépen - ráadásul Linuxos szervereket menedzselek, de javasolnám: ne várd el a Linuxtól, hogy a Windowst helyettesítse - más operációs rendszer, kissé más mentalitást igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!