Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows-ról melyik OS-re...

Windows-ról melyik OS-re érdemes váltani? (több lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem, hogy most Windows 7-em van, de hallottam, hogy megszűnik a támogatás és ezért is, meg pár más okért szeretnék MÁSIK OS-re váltani, mert a Win 8, 8.1 és a 9 tervezete egyáltalán nem tetszik. Nem tudom, van olyan OP rendszer, ami kompatibilis minden Windows-os játékkal és sok windows-os programmal is? Amennyiben van nekem ilyen kellene. Gondoltam Linux-ra is, mivel sokat hallom, hogy nem lehet véletlenül elrontani, ami nekem nem gond, de jó pont :) és, hogy í védelme is egyszerűbb, viszont olyat is hallok, hogy sok játék nem kompatibilis vele.

2014. aug. 22. 20:09
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
2020 ig van támogatás a 7-re adig még bármi jöhet :P
2014. aug. 22. 20:10
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Olyan oprendszer, nincs, mint a Windows. Van a Windows, és van az összes többi, ami Linux alapú. Túl sok választási lehetőség nincs.

A win7 támogatása pedig legalább 2019-ig nem fog megszűnni.

2014. aug. 22. 20:11
 3/24 anonim ***** válasza:
Amúőgy a linux winebottler nevű programja (de nem mindig működik)
2014. aug. 22. 20:11
 4/24 A kérdező kommentje:
Azt értem, de közbe anyámat kellene megtanítani netezni, szöveget szerkeszteni, prezentációt készíteni, viszont azt nem tudja, hogy, hogyan kell bekapcsolni a gépet, teljesen IT analfabéta és nem is igazán képes megtanulni, szóval nehéz dolgom lesz. A másik, hogy Windows-on tuti azonnal elnyomna valamit amit 1 óráig javíthatnék. + kicsit nagyon elég volt a Windows-ból is.
2014. aug. 22. 20:14
 5/24 anonim ***** válasza:
mac os való neked :P(a linux még bonyoluétabb(már akinek))
2014. aug. 22. 20:15
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy állíts be neki egy vendég fiokot és nagyonnem éllythat el semmit.(vagy csak egy külön fiokot)
2014. aug. 22. 20:17
 7/24 A kérdező kommentje:
Mac-el kompatibilis minden legalább? Tehát az összes 2005 után készült játék :D
2014. aug. 22. 20:31
 8/24 soccerway ***** válasza:
Windows 7 maradhat csak játszani, minden másra ott a Linux Mint KDE vagy Cinnamon és annyi.
2014. aug. 22. 20:31
 9/24 anonim ***** válasza:
amúgy dual boot lenne a legjobb neked win7, és egy linux
2014. aug. 22. 20:32
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdésem, hogy most Windows 7-em van, de hallottam, hogy megszűnik a támogatás"

Majd 2020-ban:

[link]

"meg pár más okért"

Például?

"van olyan OP rendszer, ami kompatibilis minden Windows-os játékkal és sok windows-os programmal is?"

Linux alatt van a Wine nevű "emulátor", amivel Windowsos alkalmazások egy jó része futtatható, illetve egy rakat Windowsos alkalmazásnak van Linuxos alternatívája - de hogy MINDEN Windowsos játék/alkalmazás futtatható/helyettesíthető Linuxon az azért kissé túlzás.

Jó, legvégső esetben ott a virtualizáció, amivel - ha erős a géped - egy virtuális gépben Windows is futtatható; viszont annak teljesítménye kicsit elmarad a fizikai gépen futó változatától.

Hozzátenném: én magam is Linuxot használok mind az otthoni, mind a céges gépen - ráadásul Linuxos szervereket menedzselek, de javasolnám: ne várd el a Linuxtól, hogy a Windowst helyettesítse - más operációs rendszer, kissé más mentalitást igényel.

2014. aug. 22. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!