Mi lehet a baj?
Alt+Ctrl+Del > Feladatkezelő > Fájl menü > Futtatásba: explorer.exe és OK
Ha minden rendszerindításnál be kell írni, akkor szükséges a windows asztal indítófájl-bejegyzések ellenőrzése:
Futtatásba: regedit
Majd a következő kategőriákban kell keresni
HKEY Local Machine > Software > Microsoft > WindowsNT > Currentversion > Winlogon
és
HKEY CurrentUser > Software > Microsoft > WindowsNT > Currentversion > Winlogon (nem feltétlenül szerepelnek a következő adatmezők, de érdemes megnézni, ha nincsenek, akkor nem kell létrehozni)
A fenti két helyen található két mező (csak ha van!) értéke PONTOSAN a következő legyen, ha más lenne:
Shell="explorer.exe"
Userinit="C:\Windows\system32\userinit.exe," (vessző is!)
HKEY Local Machine > Software > Microsoft > WindowsNT > Currentversion > Winlogon mappában sok fájl van, de csak egynek nincs értéke, amelyiknél azt írja, hogy 'alapértelmezett'. Oda kell írni a Shell="explorer.exe"-t?
Valamint
HKEY CurrentUser > Software > Microsoft > WindowsNT > Currentversion > Winlogon mappában is van egy ugyaniylen rendszerleíró fájl, amin azt írja, hogy alapértelmezett, de nincs megadva neki érték. Oda kell megadni értéknek azt, hogy Userinit="C:\Windows\system32\userinit.exe," ?
Nálam sincsenek a jelzett mezők a HKEY CURRENT USER kategórián belül, de a HKEY LOCAL MACHINE kategóriában a jelzett alkategóriában megvannak.
Ha nálad egyik helyen sincsenek, akkor az egyik jelzett helyen az üres részen jobbgomb > Új > Karakterlánc és névnek írj be a "Shell"-t, majd ugyanígy "Userinit"-et, aztán duplaklikk mindegyiken és értéknek meg a hozzájuk tartozót.
Csináltam egy összevágott képernyőképet és jelzéseket:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!