Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kell Linux Ubuntuban...

Hogyan kell Linux Ubuntuban telepíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fent avn egy nagyon régi Linux ubuntu a gépemen. Azt hiszem 5-ös verzió csak hát nem értek hozzá és nem tudom, hogy hogyan kell benne telepíteni. Azt mondták nekem, hogy a Synaptic segítségével de nem jöttem rá hogy, hogyan. Légyszi segítsetek! Előre is nagyon köszönöm

2014. aug. 13. 17:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
igen az xp-vel szernecsétlenkedtem csak az volt a bajom vele hogy a t*k*m tele volt azzal hogy 9 millió dll egy programhoz meg eléggé lassú is hiába reinstaláltam és ez a linux valahogy sokkal jobban a kezemre esik és gyorsabb is csak meg kellene tanulnom kezelni és nagyon szépen köszönöm türelmedet mindegyik kommentedre ment a zöld ;)
2014. aug. 13. 18:14
 12/19 Z0lcsi ***** válasza:

a fentebb említett Lubuntu kiváló lenne erre a konfigurációra. Én poénból feltettem egy pentium3-asra amiben volt laza 182MB ram(ennyit írt a rendszerfigyelő(linuxos feladatkezelő úgymond)), és elég szépen működött (14.10-es verzió), tehát így nagy vonalalkban egy mai friss oprendszer egy 15éves gépen.

De lehet az xfce felülettel sem lenne gondja valóban. Sima ubuntu is bőven működne, csak lehet az mx400-as vga nem díjazná annyira a grafikus effekteket, amiket már nem lehet úgy kikapcsolni mint a régebbi ubuntu verziókban - legalábbis grafikusan.

2014. aug. 14. 06:45
 13/19 Z0lcsi ***** válasza:
ja meg újabb linuxokban van már sokkal barátságosabb grafikus szoftver telepítésre való alkalmazás a synaptic csomagkezelőnél. szoftverközpont a neve, és elképesztő könnyen kezelhető. meg a firefox jó ideje alapkelléke szinte minden linuxnak amit felteszel - ubuntun is előre telepített úgymond gyárilag beépített böngésző.
2014. aug. 14. 06:49
 14/19 A kérdező kommentje:
a firefox reszevel tisztaban vagyok eppen most instalalom a nero-t hogy kiirjam az xubuntut
2014. aug. 14. 08:48
 15/19 kovpet ***** válasza:

dd-vel kidobod egy pen drivera és kész, nem kell cd-vel szórakozni :)

Az Ubuntu Linux (magyarul ez a helyes szórend) tanulását meg sok olvasással kezdd.

Van ezer cikk, howto, még ingyenes könyvek is:

ubuntupocketguide.com/index_main.html

Gugli a barátod, Wiki a barátnőd :)

2014. aug. 14. 09:29
 16/19 Z0lcsi ***** válasza:
az ő gépe még lehet nem támogatja az usb-ről való bootolást, de valóban egyszerűbb úgy:)
2014. aug. 14. 12:33
 17/19 A kérdező kommentje:

letöltöttem az xubuntut az iso fájlban található cuccokat kiírtam dvd-re nem bootolt

ráraktam pendrive-ra mintha az üres pendrive-ot dugtam volna a gépre

tudom hogy szerencsétlen vagyok de mi lehet a baj?

2014. aug. 14. 13:10
 18/19 Tom Benko ***** válasza:
A pendrive partícióját aktívvá is kell tenni. Ezt a particionáló program meg tudja neked csinálni. A BIOSban állítottál boot-sorrendet?
2014. aug. 15. 09:21
 19/19 kovpet ***** válasza:

"iso fájlban található cuccokat kiírtam dvd-re"

Egyenként? Az nem lesz jó...

Az ISO-t írd ki, wodimmal mondjuk (vagy nem tudom, hogy mi van az Ubiban).

2014. aug. 15. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!