Hogyan kell Linux Ubuntuban telepíteni?
Akik mondták, hogy Synaptic-kal kell már nem mondták el, hogy hogyan?
Elindítod a Synapticot, ha kéri a jelszavad, akkor megadod. Megkeresed azt a csomagot, amelyet telepíteni szeretnél, majd jobb gombbal kattintasz rajta. A helyi menüből kiválasztod a telepítés opciót, majd az ablak felső részén lévő alkalmaz gomb megnyomásával jóváhagyod.
Vagy nyitsz egy terminált, és a "sudo apt-get install csomagnév" segítségével felrakod.
ezt írja ki: E: Nem sikerült zárolni: /var/lib/dpkg/lock - open (11 Erőforrás ideiglenesen elérhetetlen)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
ez mit jelent?
Azt, hogy vagy valami éppen használja a csomagadatbázist (pl. frissítés fut), vagy valami elfelejtette feloldani a zárolást.
Nyiss egy terminált, és másold be ezt:
sudo fuser -vki /var/lib/dpkg/lock; sudo dpkg --configure -a
Ha kéri a jelszavad, kezd el gépelni. Nem fogsz semmit sem látni belőle, de gépeld végig a jelszavad és üss Enter-t. Utána próbáld újra az #1-ben leírtakat.
most meg ezt írja ki Nem található a(z) firefox-31.0.tar.bz2 csomag
miért szórakozik velem? hát ki van rakva az asztalra a csomagtelepítő
Ja, azt úgy nem is fogod tudni telepíteni. (Amúgy honnan tudná szerencsétlen, hogy te az asztalról szeretnél telepíteni? Ő a tárolókban keres.)
Csomagold ki a letöltött fájlt, általában van benne README fájl. Azt olvasd el, abban benne van hogyan telepítheted.
Ja, ez bináris. Akkor csak annyit kell tenned, hogy a firefox-bin nevű fájlra jobb gombbal kattintasz, tulajdonságok és a jogosultság fülön bepipálod, hogy végrehajtható program legyen. Ezután dupla kattal a fájlon el fog indulni.
Az nem biztos, hogy pont ezek az elnevezések, de hasonlóakat keress.
"azt mondták ha megtanulom kezelni sokkal jobb mint egy windows"
Ez nem minden esetben igaz. Én jobban szeretem, mint a Windowst, az tény. De hogy egy régi, nem támogatott operációs rendszert használj, ha nem muszáj, hát... én nem igazán díjazom. :)
Ha gyenge a géped, találhatsz friss, karbantartott Linux disztribúciót, aminek kicsik a hardverigényei, de egy 3-4 éves gépen simán futtathatod az Ubuntu 14.04-et is (ami idei kiadás).
valahogy így se akar :@ most vagy én vagyok nagyon szerencsétlen vagy csak a Linux nem akar békében élni velem :D azért köszi a segítséget a legújabb linuxról pedig lettettem
CPU: Intel Celeron 2.66 GHZ (1 magos)
VGA: NVIDIA Geforce 2 mx/400 64 MB
RAM: 1280 MB
ezzel a kondfiggal az is csoda lenne ha elindulna a legújabb Linux Ubuntu :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!