Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van olyan operációs rendszer...

Van olyan operációs rendszer mint a Linux Ubuntu csak egyszerűbb?

Figyelt kérdés
Szóval arra vagyok kíváncsi hogy van e a Linux ubuntuhoz nagyon hasonló operációs rendszer ami egyszerűbb. Egyszerűbb alatt azt értem, hogy ugyan úgy 1-1 kattintásra tudjak telepíteni dolgokat meg fájlokat létrehozni esetlegesen legyenek benne azok az ablakanimációk.Windows-hoz ne adjatok ubuntu template-t mert nem arra van szükségem az nagyon megfogja a gépet. Olyanra van szükségem ami hasonló és nem template hanem önmaga operációs rendszer.

2014. aug. 9. 13:33
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

"most fent van egy nagyon régi linux ubuntu"

Mennyire régi?

Terminálba:

lsb_release -a

mit kapsz vissza?

"de nem tudom, hogy hogyan kell telepíteni valaki"

Előző hozzászólásomban már utaltam rá, de itt elolvasható:

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

2014. aug. 13. 18:28
 22/30 A kérdező kommentje:

ezt kaptam vissza *******@*******:~$ lsb_release -a

LSB Version: n/a

Distributor ID: Ubuntu

Description: Ubuntu (The Breezy Badger Release)

Release: 5.10

Codename: breezy

*******@*******:~$

2014. aug. 13. 18:38
 23/30 anonim ***** válasza:

5.10?

Hogy sikerült azt a régi 2007-es kiadást kiválasztani?

Vagy ez már eleve rajta volt a gépen?

Vagy régi gép, és "kedves ismerőseid" (akik a Firefox forráskódból való telepítését is javasolták) ezt tanácsolták feltelepíteni?

2014. aug. 13. 19:00
 24/30 A kérdező kommentje:

őskövületi a gép és ezt viszi el úgy hogy játékokat is bír

Amúgy eddig xp-m volt ez van kiírva cd-re

és kíváncsi lennék mert nem találom hogy hogyan kell telepíteni mert mindenféle hibakódot ír ki utána mikor rávezettek hogy ez bináris telepítésű úgy meg nem tudtam telepíteni

konfigom

CPU: Intel Celeron 2.66 GHZ (1 magos)

VGA: Nvidia Geforce 2 MX/400 (64 mb)

Ram: 1280 MB

És a legújabb firefox instalálásával kísérleteztem de nem jött össze.

2014. aug. 13. 19:14
 25/30 anonim ***** válasza:

Az Ubuntu 5.10 terméktámogatása már lejárt, jelenleg a 14.04-nél tartanak.

"őskövületi a gép és ezt viszi el úgy hogy játékokat is bír"

Xubuntu ( [link] ), Linux Mint XFCE ( [link] ), LUbuntu ( [link] ) - szóval kisebb igényű ablakkezelővel ellátott, de azért friss disztribúciók telepítésével próbálkoztál már? USB-ről képes bootolni a géped?

"és kíváncsi lennék mert nem találom hogy hogyan kell telepíteni mert mindenféle hibakódot ír ki utána mikor rávezettek hogy ez bináris telepítésű úgy meg nem tudtam telepíteni "

Mint mondtam, az 5.10-es Ubuntu terméktámogatása lejárt, nem frissítik. maximum a régi csomagok elérhetőek hozzá a [link] tárolóból.

De inkább javaslom, hogy telepíts egy frissebb rendszert. Biztonságosabb.

2014. aug. 13. 19:59
 26/30 A kérdező kommentje:
fogalmam nincs mert eddig mindig cd-ről bootoltam
2014. aug. 13. 21:37
 27/30 Tom Benko ***** válasza:
Akkor ne is várj nagy csodákat. Ha ezt telepíted, a repókból több gigányi frissítést akar majd lehúzni. Szerintem szerezz be egy Manjaro Linuxot, telepítsed, mivel Arch alapú, a világ legjobb wikijét is megkapod hozzá. És az tényleg alacsony igényű. Rögtön kapsz egy Octopi nevű programot a repók böngészéséhez, úgyhogy minimális ismeretekkel is el fogsz boldogulni.
2014. aug. 14. 08:51
 28/30 anonim ***** válasza:
Annyira nem ősi az a gép, nekem is 1 magos 2 GHz-es gépem van és a "Linux Mint 13 + MATE" simán fut rajta 1GB-tal is, bár azóta már bővítettem.
2014. aug. 15. 02:28
 29/30 Z0lcsi ***** válasza:

tegyél fel egy Zorin OS-t.

Ubuntu alapú disztró, 1/1 windows-os felülettel, ubuntu-s könnyű kezeléssel. Annál egyszerűbb oprendszer nem is létezik:)

2014. aug. 16. 10:09
 30/30 Tom Benko ***** válasza:
@Z0lcsi: De, mondjuk az ArchLinux.
2014. aug. 17. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!