Van olyan operációs rendszer mint a Linux Ubuntu csak egyszerűbb?
Tehát akkor miben is kéne különböznie egy Ubuntutól?
Semmiben? Igen, van ilyen, az Ubuntu.
de kellene különböznie
leírtam hogy ne kelljen mindenhez külön parancssorokat írkálni hanem minden kattintásra menjen mint egy windows-nál
Ubuntuban szinte mindent meg tudsz oldani grafikusan.
Ennél egyszerűbb már nem nagyon van.
Esetleg Linux Mint.
Erre szokták mondani: a Linux egy felhasználóbarát operációs rendszer - csak jól megválogatja a barátait (és elvárja a barátaitól, hogy legyenek tökösek). ;)
"hogy ne kelljen mindenhez külön parancssorokat írkálni"
Mármint milyen "mindenhez" kell parancssorokat (ami mellesleg nem az ördögtől való - bár egy csak Windowson szocializálódott - 8 bites mikrogépeket/DOS-t nem látó embernek furcsa lehet) irkálni?
Milyen problémába futottál bele?
LoL.
Terminálból mindent 100szor gyorsabban meg lehet csinálni, mint grafikus felületen.
Akkor rakjál fel winfost, az való neked.
LInux From Scratch. Ha eljutsz odáig, hogy kész a rendszered, addigra teljesen olyan lesz, amilyet éppen úri kedved tartotta csinálni. Igaz, addigra rájössz, hogy a kattintgatós bohóckodás durván időpocsékolás. Ha akarod, akkor mondjuk Arch alatt is tudsz 1-1 kattintással telepíteni (ha van repóban) bármit.
Egyébként eleinte én is idegenkedtem a termináltól, de kiderült, hogy mindennél hatékonyabb.
na jó ez nekem kínai volt :D nem nagyon értek hozzá
a terminálos operációs rendszerekkel hogy őszinte legyek a legnagyobb bajom hogy nem ismerem hogy mit kell beírni és gyorsan el is felejtem és idegesítő minden egyes alkalommal beírni meg hogy őszinte legyek új linuxokat nem nagyon bír a gépem a régiek meg számomra nem átláthatóak
"új linuxokat nem nagyon bír a gépem a régiek meg számomra nem átláthatóak"
Milyen gép az? C64-es? ;)
De a viccet félretéve: az "űj" Linux-disztribúciók között is van olyan, amelyeknek az egyszerűbb ablakkezelő révén kisebb a gépigényük (a szimpla Ubuntu egy új felülettel próbálkozik a Unity révén - kb. olyan IRÁNYVONAL ez, mint a Windows 8 Metro felülete - a felhasználóknak ellenérzéseik vannak vele szemben).
Ilyen a Linux Mint XFCE, a Xubuntu, a Lubuntu - hogy az ismertebbekkel kezdjem: ezek már "out of the box" grafikus felülettel érkeznek.
"a terminálos operációs rendszerekkel hogy őszinte legyek a legnagyobb bajom hogy nem ismerem hogy mit kell beírni és gyorsan el is felejtem"
Én is Linuxot - Xubuntut - használok mind az otthoni asztali, mind a céges gépen, de egy csomó alkalmazást grafikus felületről tudok használni - legyen az böngészés (Firefox), zene-/filmlejátszás (VLC Media Player), programozás (Sublime Text), fájlműveletek (Gnome Commander), képszerkesztés (Gimp), hangszerkesztés (Audacity), videovágás (Avidemux), csomagtelepítés (Szoftverközpont/Synaptic), stb...
De informatikusként - pláne hogy grafikus felülettel nem rendelkező Linuxos szervereket/hálózati eszköözöket is kell sokszor távolról adminisztrálnom - egyszerűbb (talán azért is, mert én még 8 bites mikrogépeken nőttem fel, DOS-t tanultam) egy-egy művelethez parancssort használnom. Sőt ha ez a művelet ismétlendő műveletsorrá bővül, akkor érdemesebb rá írnom egy szkriptet.
Kedves kérdező, kérdem én újfent: a te esetedben mi a helyzet? Milyen műveleteknél elkerülhetetlen neked a parancssor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!