Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van olyan operációs rendszer...

Van olyan operációs rendszer mint a Linux Ubuntu csak egyszerűbb?

Figyelt kérdés
Szóval arra vagyok kíváncsi hogy van e a Linux ubuntuhoz nagyon hasonló operációs rendszer ami egyszerűbb. Egyszerűbb alatt azt értem, hogy ugyan úgy 1-1 kattintásra tudjak telepíteni dolgokat meg fájlokat létrehozni esetlegesen legyenek benne azok az ablakanimációk.Windows-hoz ne adjatok ubuntu template-t mert nem arra van szükségem az nagyon megfogja a gépet. Olyanra van szükségem ami hasonló és nem template hanem önmaga operációs rendszer.

2014. aug. 9. 13:33
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
hát nekem volt egy mandriva vagy mandrive nem emlékszem pontosan a nevére egy hasonló nevű linuxom meg egy ubuntu és pl mikor a letöltöttem a legújabb firefoxot csak ilyen parancssor irkálással volt elérhető hogy feltelepítsem és nézelődtem neten de vagy 5000 félét írtak le hogy mit hova kell beírni de egyik se működött
2014. aug. 10. 12:45
 12/30 anonim ***** válasza:
"Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye."
2014. aug. 10. 12:47
 13/30 A kérdező kommentje:
ki mondta hogy szar az oprendszer???
2014. aug. 10. 13:37
 14/30 anonim ***** válasza:

Pedig a szoftvertelepítés az Ubuntun és annak származékain (Xubuntu, Lubuntu, Linux Mint,...) egyszerű.

Megnyitod a beépített Szoftverközpontot ( [link] ), a fenti keresősávba beírod a program nevét, rákattintasz a Telepítés gombra és egy, a telepítés után megadott jelszó ellenében fel is telepíti neked a kívánt programot:

[link]

Parancssorból sem nehéz:

sudo apt-get update

sudo apt-get install <csomagneve>

ahol a <csomagneve> az adott csomag neve - például firefox.

2014. aug. 10. 13:44
 15/30 A kérdező kommentje:
húha akkor engem jól átb*sztak mert ilyen kib*szott hosszú parancssorokat adtak meg hogy azt kell beírni
2014. aug. 10. 14:04
 16/30 Tom Benko ***** válasza:
Az biztos, mert még a forrásból való telepítés is általában három parancs: ./configure; make; make install.
2014. aug. 11. 09:40
 17/30 A kérdező kommentje:

köszi

szóval csak azt kell beírni hogy mondjuk /install firefox?

2014. aug. 11. 15:43
 18/30 Tom Benko ***** válasza:
Valószínűleg még annyit sem. Keresd meg a Szoftverközpontban, ott az ilyen népszerű programok megvannak. Úgy ténylge egykattintásos telepítés. Vagy Synaptic-kal telepíted, az már kicsit több lehetőséget rejt magában. Esetleg a mindkettő mögött lapuló aptitude is megoldás, az már terminálban történik: apt-get install firefox. (Természetesen root jogokkal, tehát Ubuntu esetén sudo is kell elé.) Forrásból még nem fordítottam, de úgy emlékszem, a Firefoxnak nincs külön installere.
2014. aug. 12. 09:38
 19/30 A kérdező kommentje:

az az iggazság hogy full hülye vagyok hozzá mert mostmár látom hogy mindenféle hülyeséggel tömték a fejemet

a lényeg h a firefox oldaláról le kell tölteni a linux változatot

2014. aug. 13. 10:24
 20/30 A kérdező kommentje:
most fent van egy nagyon régi linux ubuntu de nem tudom, hogy hogyan kell telepíteni valaki segítene? mert amikor a terminálba beírom hogy mit telepítsen mindig azt írja ki a fájl nem található
2014. aug. 13. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!