Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SOS! Nem kapcsol be a gépem,...

SOS! Nem kapcsol be a gépem, mi lehet a gond? (tobbi lent)!

Figyelt kérdés

Volt wgy este amikor siettem es a tapmal kikapcsoltam a gepet ...masnap reggel akarom bekapcsolni es semmi ....szét szedtem es amikor bekapcoslom akkor a táp,a proci,a videokartya progog kb2-3 mp- ig es aztan leall es ezt ismetli addig amig le nem szedem az aramrol.

Mi lehet a gond

2014. júl. 29. 14:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Segíthet...

Keress az alaplapodon egy pici lapos elemet (2-3 cm átmérővel) azt vedd ki, majd rakd vissza. Persze a gép közbe ne legyen bedugva.

2014. júl. 29. 18:12
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kivancsi a kotekedesedre ... Ugy ertettem h a hűtő a procin
2014. júl. 29. 18:16
 13/28 anonim ***** válasza:

tudnom kellene az alaplapod pontos típusát hozzá, hogy elmondjam mit hova helyezz (jumper) , de nagy vonalakban elmondom mi a BIOS reset.

A BIOS az alaplapon levő elemből nyeri az energiát, hogy ne felejtse el a beállításokat.

Ha be van dugva a gép a 220-as hálózatba, állandóan töltődik az elem, sosem merül le, a bios nem felejt.

a BIOS reset-tel a gyári állapotot akarjuk visszahozni. Tehát ki kell venni a kis gombelemet az alaplapból. Mivel a kondenzátorokban maradhat még áram, ezért a bios nem fog törlődni egyből lehet, hogy egy hétig is eltart míg a BIOS mindent elfelejt.

Erre alkalmaznak jumperelést. A gomb elem mellett/közelében szokott lenni egy pár tüske érintkező láb. Ezeken van vagy nincsen jumper (rövidzár sapka)

Így néz ki egy jumper:

[link]

itt pedig egy kép ahol látszik , hogy a gomb elem mellett ott a kék színű jumper:

[link]

tehát ezekkel a jumperekkel két üresen álló érintkező tüskét tudsz rövidre-zárni.

ilyenek a tüskék kettőn már rajta van a jumper:

[link]

Tehát neked ki kell kapcsolnod a számítógépet, áramtalanítanod kell( ne legyen bedugva a 220V hálózatba), ki kell venned ezt az alaplapi elemet vagy meg kell csinálnod a BIOS resetet jumper áthelyezéssel.

Ezért kell az alaplap pontos típusa, hogy a kézikönyvében meg tudjam nézni merre található ez a tüskesor, mit ír a kézikönyv erről.

2014. júl. 29. 18:19
 14/28 A kérdező kommentje:
Asus P5K . Köszönöm a segitségedet.
2014. júl. 29. 18:25
 15/28 anonim ***** válasza:

Meg is van a kézikönyv

szóval az alaplapon keresned kell egy tüskesort aminek az a neve: CLRTC

Ezen három darab kis tüske érintkező van. 1-2-3 számozással.

Most jelenleg az 1-2 érintkezőn rajta kell lennie egy jumper-nek (az a kis műanyag rövidzár sapkának) a 3-as tüske szabadon áll.

Át kell helyezned ezt a jumpert (sapkát) a 2-3 tüskékre 10 másodpercig, majd visszatenni az 1-2-re.

Ennyi nagy vonalakban.

Részletesen:

Kapcsold ki a számítógépet,

2014. júl. 29. 18:36
 16/28 anonim ***** válasza:
bocs még nem végeztem
2014. júl. 29. 18:36
 17/28 A kérdező kommentje:
Én 2 db tüskesort látok 2 db kék sapkaval a tetejen es az egyik az 1-2 on van a masik pedig a2-3 kon.
2014. júl. 29. 18:40
 18/28 anonim ***** válasza:

tehát folyt:

-kapcsold ki a számítógépet, áramtalanítsd

-vedd ki az alaplapból a gombelemet

-az 1-2 tüskéről helyezd a 2-3 tüskére a jumpert 10 másodpercig, majd tedd vissza a jumpert az 1-2 tüskékre

-tedd vissza a gombelemet

-helyezd áram alá a gépet

-kapcsold be és lépj be a BIOS-ba a további beállításokat elvégezni.

Szóval nagyjából ennyi amit tenni lehet.

Ha nem sikerül ezután sem a gépet elindítani, érdemes kérni kölcsön egy másik tápot, lehetőleg nagyobb teljesítményűt és azzal kipróbálni. Ha azzal sem megy akkor szerviz, ott rengeteg cserealkatrész van és ott kiderül melyik volt a hibás

2014. júl. 29. 18:41
 19/28 anonim ***** válasza:

igen két tüskesort látsz

a felső 4 db tüske és az a neve: CHASSIS

az alsó 3 db tüske ennek a neve CLRTC

neked csak a CLRTC -t kell használnod

2014. júl. 29. 18:44
 20/28 anonim ***** válasza:
2014. júl. 29. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!