Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Overclock-olva lenne a proci?

Overclock-olva lenne a proci?

Figyelt kérdés

Vettem egy használt pc-t minden jól működik,csak a cpu és a core-ok kicsit hamar melegednek.

Esetleg ez lehet attól,hogy overclockolva van? Ha igen hol lehet ez vissza állítani normálra?

Proci:Inter Quadcore Q9400

2014. júl. 15. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
milyen órajelen van most?
2014. júl. 15. 20:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Ha ez az amelyet a sajátgép->tulajdonságok menüpontjában ír,akkor 2.66Mhz
2014. júl. 15. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
az biza alapórajel, nincs húzva. Nem lehet hogy csak poros? egy takarítás talán segítene. ha lehet vagy tudod, biosban keresd meg a hűtő ventijének a menüjét, talán el van állítva. egyébként milyen hőmérséklete van a procinak?
2014. júl. 15. 20:20
 4/8 A kérdező kommentje:

A core0 már bekapcsoláskor legalább 50 fok és ez játék közben felmegy akár 90-re is.

A cpu alapból olyan 45 ez pedig olyan 85-re megy terhelés alatt.

2014. júl. 15. 20:26
 5/8 anonim ***** válasza:
poros vagy gyenge hűtő vmelyik a kettő közül, ha szükséges vedd le a gép oldalát, én is azt szoktam így nyár idején. ha áldozozni gondolsz rá vegyél egy ventit hátulra az elviszi azt amit a proci letermel
2014. júl. 15. 20:34
 6/8 A kérdező kommentje:

Az lesz,rövid időn belül kapni fog valami plussz hűtést.

Addig is,ez a hőmérséklet nem teheti tönkre a cpu-t? Vagy ha már olyan meleg lenne,magától lekapcsolna?

2014. júl. 15. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
sztem a biosban tehetsz figyelmeztetést egy bizonyos hőmérsékletre és ha eléri akkor csipogni fog. a maximuma 74 °C. úgyhogy fura a procid ilyen magas hőmérséklete. milyen programon nézed? töltsd le a hswinfo nevű programot és indításnál pipáld ki a sensors only-t és start nézd meg ott mit mutat
2014. júl. 15. 22:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Már több programmal is leteszteltem és ugyanazt mutatja mind.
2014. júl. 15. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!