Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ennyire nem éri meg Intelből...

Ennyire nem éri meg Intelből a K-s proci?

Figyelt kérdés

Kicsit számolgattam, hogy mennyivel kerül többe jó esetben pár százalék teljesítménytöbblet, és a Z chipset + megfelelő tápellátás + K proci felár nem áll meg 30% alatt. Ennyiért mit kapsz? Nincs hardveres virtualizáció (pedig lehet, hogy jól jönne olykor), a garanciavesztés kb garantált, ha épp baj lett, tehát garanciát akarsz érvényesíteni, és lett egy áramzabáló melegedőgéped kisebb-nagyobb problémákkal időtállóság terén. Jól látom, hogy egyedül azért "éri meg", mert a nyomorékok dupla áron adják a visszafogott (bár emiatt kőstabil, mellé négycsatornás ramvezérlős, butítatlan) hatmagost, ami már vinne valahova a mezei i7 szintről?

Abba ne menjünk bele, hogy játékho' a' nem kell, szó se volt játékról.

#Intel #tuning #Overclock #xeon #teljesítménynáci
2014. márc. 27. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Szorzózármentes, vagyis tuningolható. Egyébként egy olyan 20-25e kerül többe.
2014. márc. 27. 17:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Neba :)
2014. márc. 27. 17:32
 3/6 P.O.C. ***** válasza:

Már ennyi lenne a különbség? :O

Annó mikor vettem az én i5-ösömet (3570K), még olcsóbb is volt pár száz forintal mint a sima változat. De akkor is csak azért vettem ezt, mert nem volt raktáron a sima. Amúgy én se vagyok az a tunningolós fajta.

2014. márc. 27. 18:13
 4/6 anonim ***** válasza:
P.O.C. az alaplap árában van akkora különbség.
2014. márc. 27. 18:19
 5/6 A kérdező kommentje:
És inkább kicsit még jobb táp pár ezressel többért, meg amit marhára elfelejtettem: hűtés, hűtés. A régi szép időkben emeltél egy kicsit, aztán ha kellett, emeltél feszt is, mentél ameddig mertél, talán hűtőt cseréltél, talán tápot is, talán megbántad, hogy nem vettél kicsit többért vastagabb alaplapot, de nem épült köré piac, hogy "ja, húzni akarja uraságod? természetesen!"
2014. márc. 27. 18:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem, régen kockázatosabb volt ugyan, de nagyot lehetett nyerni vele, tök olcsón lett egész emberes géped, ha elviselted a hűtőzúgást. Tudom, hogy az AMD őrzi ezt a romantikát az alsó szegmensben is igen szépen, csak ugye ott vannak a G-s Pentiumok tizenkevésezerért, alig moccanó gyári hűtő alatt...
2014. márc. 27. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!