Van egy asrock extreme 3 r2. 0 lapom es benne egy amd fx 8320 3.50ghz proci medig birna az overclock-ot? Meddig husszhatom bisztonsagossan?
Attól függ.
Gyári hűtővel 3.7-nél tovább ne nagyon akard.
Egy jó léghűtéssel 4.4-ig átlag bírja.
ez nagyon sok mindentől függ.
Ugyan azzal a konfiggal simán lehet, hogy két ugyan olyan processzort nem tudod ugyan addig húzni.
A legfontosabb: legyen egy jó hűtőd, utána pedig próbálgatod: állítsd a szorzót: először egy kicsit nagyobb lépcsőben, utána pedig lépésenként. Mindig próbálgasd prime 95-tel, hogy stabil-e.
Ha nem akarsz tuningolni, akkor addig húzd, amíg alapfeszen stabil.
De nem győzöm hangsúlyozni, hogy legyen jó hűtőd!!
Milyen hűtő?
Nem mindegy azért, hogy valami 3k-s cucc vagy valami komolyabb.
Én a 8320-asom 212 evoval 3,9-ig húztam stabilan, de 2 venti van rajta. 19x205 és 1 órás Primozás után sem ment 57 felé. De játékok alatt maximum 48-ra melegedett. Inkább az volt a probléma, hogy ha 4,0 GHz-ig húztam akkor ha fél óra idle után megállt és csak force restart hozta rendbe.
Persze feszültséget nem emeltem
Gyári hűtéssel ne húzd. 3700-as fordulat alapjáraton. Mintha porszívóznál, úgy szar a stock fan ahogy van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!