Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Találtam egy kibontatlan xp...

Találtam egy kibontatlan xp home sp3-at, többi lent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mint írtam találtam egy kibontatlan xp home sp3-at, és még mellé egy csomó Dell-es papírt, cd-t (reinstaller-ek , MS Works 9.0). A fő kérdés az lenne hogy ez egy bizonyos hardver specifikációhoz telepíthető (a Dell-es papírok + a szövegek alapján)? Vagy miután beregisztráltam valahol a kulcsot az iso-t letölthetem bármikor és be is aktiválhatom több gépre is (nem egyszerre)? Ha valamit jelent az OEM akkor azt is ideírom, bár legjobb tudomásom szerint az mást jelent.

A(z értelmes) válaszokat előre is köszönöm!

2014. júl. 8. 18:15
 1/3 A kérdező kommentje:

Fent csak azért van ?, mert csak így lehetet kiírni...

Amúgy találtam egy dell-es setup guide-ban egy kartont csak nem tudom mi az (kibontatlan szintén).

2014. júl. 8. 18:18
 2/3 Lajos54 ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy mivel "felhagyott" a Microsoft az XP-vel, foglalkoznak-e még egyáltalán ilyennel, de elméletileg csak egy gépen lehet aktiválni egy XP példányt, ezután másik gépen már nem fogadja el az online aktiválás ellenőrző.

Az pedig, hogy OEM, azt jelenti, hogy elvileg csak géppel együtt adható el. Vagy legalábbis gép-fődarabbal, például alaplappal+processzorral.

Ha még nem volt egyetlen gépre sem feltelepítve és aktiválva az a telepítő, annak nincs jelentősége, hogy milyen gép mellé adták eredetileg (itt Dell), attól bármilyenre fel lehet rakni. De az, hogy bontatlan, nem jelenti azt, hogy a kódszáma (kulcs) alapján nem is volt még felhasználva. Például szerződött szervizben nem erről a lemezről telepítették, de felhasználták a számát.

Ezt csak úgy lehet eldönteni (ha a "múltját" nem tudod kinyomozni), hogy feltelepíted egy gépre, majd megpróbálod aktiválni.

Bár az XP támogatása már megszűnt, az online aktiválás egyelőre még működik. Épp a minap rektam fel egy gépre (HDD csere miatt) egy szintén bontatlan XP-t (Sp1-est...), amit kb. 8 évvel ezelőtt szervizben telepítettek, nem bontották ki, de az azonosítóját levéve, azt felragasztották a gépházra. Az aktiválás sikeres volt.

2014. júl. 8. 20:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Azt nem tudod hogy olyan oldalon mint az ms ovs nem lehet beaktiválni, mert lehet hogy akkor kiírja a felhasználhatóságának számát.

Mondjuk a legjobb lenne ha bektiválás nélkül ki lehetne deríteni mert akkor el tudnám adni egy gyűjtőnek,ha csak egyszer használható fel.

2014. júl. 8. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!