Commodore 64 kazetta mi a baja?
Van egy c64-esem, meg egy kazetta meghajtóm és egy kazettám amin vegyesen vannak a játékok.
Megvan minden, beírom, hogy LOAD, utána ugye elindítóm a play-t és nem csíkok jönnek be, hanem szürke lesz a képernyő, beírom, hogy RUN + RETURN és kijön mégegy sor, hogy READY és csak villog a kurzor. Mitől van ez? Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy más a magnóm, nem igazi datasette, hanem egy szögletes változat, de pörgeti is a kazettát, meg érzékely a play-t, meg ezen a magnón van pause is.
Mi lehet a baja ennek?
A válaszokat előre is köszönöm!
Igen, 100%-osan kompatibilis.
Mit kell ezen megengedni? Ez egy kis 1000 Ft-os vacak (nem akarlak beetetni, de sok helyen még ennyi se), rengeteg autós boltban árulnak. Ez egy teljesen értelmes elfoglaltság, azért írtam le a cd-s kalandomat, mert én annyi cd-ből 3 adaptert is vehettem volna, ezt mond meg neki :)
Ennél jobban és olcsóbban semmivel nem jársz, annyit biztos megér, hogy körülnézzetek a környéken
Ha amerikai a commodore-od, akkor NTSC, európai akkor PAL-ra kell konvertálni, a gép alján van ráírva, pl: Made in USA.
Az a helyzet, hogy igen, ha turbo ként írod, kell hozzá egy Fast loader nevű program a commodore-hoz, és azon belül kell beolvastatni a turbo kazikat. Ez anno úgy működött, hogy volt egy kazetta Fast loader-rel, azt beolvasta és kazetta csere után ment a turbo kazetta.
Viszont nem tudom, hogy honnan lehetne ilyet szerezni rá :/
A konkrét kérdés megoldása egyébként az, hogy ha LOAD-ot irsz be akkor a c64 turbo nélkül próbál tölteni.
Ha erre nemsokára az a válasz, hogy kilép és READY ahogy írtad, akkor az a helyzet hogy a kazettán turbós programok vannak.
Nem jó a LOAD parancs, előbb egy turbo loadert (pl tape master) kell betölteni és azzal <-L paranccsal betölti a turbós programokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!