Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Commodore 64 kazetta mi a baja?

Commodore 64 kazetta mi a baja?

Figyelt kérdés

Van egy c64-esem, meg egy kazetta meghajtóm és egy kazettám amin vegyesen vannak a játékok.

Megvan minden, beírom, hogy LOAD, utána ugye elindítóm a play-t és nem csíkok jönnek be, hanem szürke lesz a képernyő, beírom, hogy RUN + RETURN és kijön mégegy sor, hogy READY és csak villog a kurzor. Mitől van ez? Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy más a magnóm, nem igazi datasette, hanem egy szögletes változat, de pörgeti is a kazettát, meg érzékely a play-t, meg ezen a magnón van pause is.

Mi lehet a baja ennek?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. júl. 6. 12:59
1 2
 11/16 Vortrex ***** válasza:

Igen, 100%-osan kompatibilis.

Mit kell ezen megengedni? Ez egy kis 1000 Ft-os vacak (nem akarlak beetetni, de sok helyen még ennyi se), rengeteg autós boltban árulnak. Ez egy teljesen értelmes elfoglaltság, azért írtam le a cd-s kalandomat, mert én annyi cd-ből 3 adaptert is vehettem volna, ezt mond meg neki :)

Ennél jobban és olcsóbban semmivel nem jársz, annyit biztos megér, hogy körülnézzetek a környéken

2014. júl. 6. 16:50
 12/16 A kérdező kommentje:
Jó értem, de ha turbósan irom akkor azt ugyan úgy viszi majd mint a turbó nélkülit vagy máshogy kell majd elindítani?
2014. júl. 6. 16:55
 13/16 Vortrex ***** válasza:

Ha amerikai a commodore-od, akkor NTSC, európai akkor PAL-ra kell konvertálni, a gép alján van ráírva, pl: Made in USA.

Az a helyzet, hogy igen, ha turbo ként írod, kell hozzá egy Fast loader nevű program a commodore-hoz, és azon belül kell beolvastatni a turbo kazikat. Ez anno úgy működött, hogy volt egy kazetta Fast loader-rel, azt beolvasta és kazetta csere után ment a turbo kazetta.

Viszont nem tudom, hogy honnan lehetne ilyet szerezni rá :/

2014. júl. 6. 17:06
 14/16 Vortrex ***** válasza:
Végül is, ha van hozzá kazettád, azokon szokott lenni valamelyik elején turbo program. Azt még megpróbálhatod, hogy minden kazettát mindkét oldalról az elejére pörgetve megpróbálod beolvasni, talán egy Turbo 250 nevűvel találkozol
2014. júl. 8. 19:48
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még azt szeretném kérdezni, hogy d64 file-t hogyan tudnék átkonvertálni wav-ra, vagy más zenei fájl-á?
2014. júl. 9. 22:10
 16/16 anonim válasza:

A konkrét kérdés megoldása egyébként az, hogy ha LOAD-ot irsz be akkor a c64 turbo nélkül próbál tölteni.

Ha erre nemsokára az a válasz, hogy kilép és READY ahogy írtad, akkor az a helyzet hogy a kazettán turbós programok vannak.

Nem jó a LOAD parancs, előbb egy turbo loadert (pl tape master) kell betölteni és azzal <-L paranccsal betölti a turbós programokat.

2015. ápr. 29. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!