Melyikkel lenne gyorsabb a gép 64-bit vagy 32-bittel?
A gépem:
Processzor: Intel Dual Core E2180 @ 2x2.0 Ghz
Memória: Samsung DDR II 4X1GB 800 MHz (4GB)
Videókártya: Asus EAH 5570 1GD3
Operációs rendszer: Windows 7 64-bit
A gépet játékra használom inkább (persze nem mostaniakra). (A gép nagyjából 7-8 éves). Windows 8.1-et szeretnék futtatni rajta. A proci támogatja ezek közül valamelyiket: PAE-, NX és SSE2? Arra vagyok kíváncsi hogy hány bites rendszerrel lenne gyorsabb a gép?
Annyit én is tudok hogy 4GB-hez 64-bit az jobban passzol, de a procival már nem vagyok ennyire biztos.
Bónusz kérdés: Ha még be tudok szerezni egy Core 2 Quad processzort és az alaplapom is támogatja akkor érdemes-e belerakni egyet?
Processzorod kompatibilis a Windows 8/8.1 -el, támogatja ezeket az utasításkészleteket. 32-bites rendszerrel a RAM -odból valamivel kevesebb mint 3 GB látszana. Viszont a 32-bites programok alig 1%-al futnak lassabban 64-bites rendszer alatt. Én meg azt mondom, hogy ennél a RAM fontosabb.
A Windows 7 jobb játékra, magyarul én a jelenlegi rendszeren nem változtatnék.
A bónusz kérdésre: én már nem igazán költenék LGA 775 -ös konfigra. A C2Q -od meg drágán mérik használtan is. Szerintem jobban járnál egy jó erős 3 Ghz körüli C2D -vel. Az már olyan 5 ezer forint körül szerválhatsz bele.
Intel Dual Core E2180
Van nekünk is pont ilyen típusú proci, szépen megy vele a 8.1. 64 bites kell, mert 4 GB ram-od van.
Ha tudsz jobb procit beszerezni és kompatibilis az alaplapoddal, akkor miért ne lenne érdemes? Persze.
Utánna néztem egy kicsit neten egy C2D 3.0Ghz-es proci 30000 ft-tal olcsóbb mint ha C2Q 2.4 Ghz-es proci (természetesen újonnan venném a processzort a biztonság kedvért.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!