Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyikkel lenne gyorsabb a...

Melyikkel lenne gyorsabb a gép 64-bit vagy 32-bittel?

Figyelt kérdés

A gépem:

Processzor: Intel Dual Core E2180 @ 2x2.0 Ghz

Memória: Samsung DDR II 4X1GB 800 MHz (4GB)

Videókártya: Asus EAH 5570 1GD3

Operációs rendszer: Windows 7 64-bit

A gépet játékra használom inkább (persze nem mostaniakra). (A gép nagyjából 7-8 éves). Windows 8.1-et szeretnék futtatni rajta. A proci támogatja ezek közül valamelyiket: PAE-, NX és SSE2? Arra vagyok kíváncsi hogy hány bites rendszerrel lenne gyorsabb a gép?

Annyit én is tudok hogy 4GB-hez 64-bit az jobban passzol, de a procival már nem vagyok ennyire biztos.

Bónusz kérdés: Ha még be tudok szerezni egy Core 2 Quad processzort és az alaplapom is támogatja akkor érdemes-e belerakni egyet?

2014. júl. 1. 06:42
 1/7 soccerway ***** válasza:
A processzor 64 bites szóval mehet a 64 bites windows is, de maga a rendszer nem lenne gyorsabb. Csak a programok 64 bites verziói, de gyanítom olyat nem sokat használsz.
2014. júl. 1. 06:55
 2/7 P.O.C. ***** válasza:

Processzorod kompatibilis a Windows 8/8.1 -el, támogatja ezeket az utasításkészleteket. 32-bites rendszerrel a RAM -odból valamivel kevesebb mint 3 GB látszana. Viszont a 32-bites programok alig 1%-al futnak lassabban 64-bites rendszer alatt. Én meg azt mondom, hogy ennél a RAM fontosabb.

A Windows 7 jobb játékra, magyarul én a jelenlegi rendszeren nem változtatnék.

A bónusz kérdésre: én már nem igazán költenék LGA 775 -ös konfigra. A C2Q -od meg drágán mérik használtan is. Szerintem jobban járnál egy jó erős 3 Ghz körüli C2D -vel. Az már olyan 5 ezer forint körül szerválhatsz bele.

2014. júl. 1. 06:58
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor marad a jelenlegi config. Köszönöm a válaszokat.
2014. júl. 1. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Intel Dual Core E2180

Van nekünk is pont ilyen típusú proci, szépen megy vele a 8.1. 64 bites kell, mert 4 GB ram-od van.

Ha tudsz jobb procit beszerezni és kompatibilis az alaplapoddal, akkor miért ne lenne érdemes? Persze.

2014. júl. 2. 08:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Utánna néztem egy kicsit neten egy C2D 3.0Ghz-es proci 30000 ft-tal olcsóbb mint ha C2Q 2.4 Ghz-es proci (természetesen újonnan venném a processzort a biztonság kedvért.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

2014. júl. 2. 21:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Hoppá elírtam: 3000 ft
2014. júl. 2. 21:56
 7/7 P.O.C. ***** válasza:
Már nem gyártanak több éve LGA775 -ös procit. Tehát ha találsz original csomagolásút az se lesz már új, csak raktárban porosodott. Max annyi előnyöd lesz belőle, hogy lesz rá gari. De az Intel procik nem szoktak meghibásodni. Ha nem húzzák őket, egy életre szólnak. Több tízezer példányból alig van/lesz 1-2 hibás darab.
2014. júl. 2. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!