Egy régebbi gépre Win XP vagy Ubuntu 12.10 a jobb? Melyikkel gyorsabb?
Figyelt kérdés
A gépet még nem láttam de elvileg nem egy csúcskategória.
Pénteken kéne újratelepítenem de nem tudok döntést hozni hogy melyikkel lenne jobb.
A gépet csak alap dolgokhoz használják, például: böngészés a neten, film, word, pdf fájlok, zene.
2013. márc. 12. 18:12
1/4 Komplikato válasza:
Hát ha régebbi gép, akkor Ubuntuból SE egy 2012-est kéne feltenni. Szerintem 10.x-et. vagy ha még annál is gyengébb, a 10.x-ből volt Netbookra és régi gépekre való zanzásított verzió, ami sajnos újból már nincsen.
Ha leírod a gép paramétereit talán az segít.
3/4 anonim válasza:
Utolsónak! Xp-t inkább ne akarjon felrakni, ha nem akar káromkodni, mert szar. Régebbi gépekre ubuntuból nyílván egy régebbi lenne jó, de mivel azok támogatása már lejárt, így a Lubuntu 12.04 tökéletes lesz. Ez direkt régi gépekre való kis gépigényű oprendszer, tulajdonképpen ez is egy ubuntu csak más felülettel, az úgynevezett LXDE felülettel. Garantálom, hogy hasítani fog.
4/4 Tom Benko válasza:
Szerintem valami jobban testre szabható disztrót érdemes. Mondjuk Arch, vagy valamely forkja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!