Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen tapot vegyek? Es meg...

Milyen tapot vegyek? Es meg 1+ kerdes szerintetek ez a konfiguracio meg felelo vagy lehetseges lehet valami kompatibilisi problema?

Figyelt kérdés

Sziasztok,volna nekem egy gepem amiben jelenleg van egy RPC 400WX7 tap.

A gepem:

Alaplap:asrock 960GM-VGS3FX

CPU:amd FX-6350 (6mag 3,9GHZ)

GPU:Gigabyte gt630(2gb 128bit)

Ram:2x8gb ddr3 valami asint.

+ kerdeshez kiegeszites:lehet valami kompatibilis problema mivel ez elott volt par kekhalalom es azert gondoltam hogy talan egy uj tap lehet a probelema ki derult az op.rendszerrel van a probelma hibas volt es tettunk egy teljesen mast es ott a szervizbe 1 jatek telepitese kor volt megint 1 kek halal azota nem volt kertem toluk 1 deluxe dual-core power supply 600W tapot mivel mondtam neme lehet baj a tap es azert van a kek halal mivel olvastam ilyesmit is.

Szerintetek mitol lehet meg kek halal?

Tap problema lenne vagy a videokartya nem kompatibilis amit meg tudni kell a gepemben csereltem alap lapot procit es ramokat a GPU nem volt meg cserelve,vagy pedig a merevlemeztol lenne a kek halal?

2014. jún. 26. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:

ok az is lehet, hogy a proci nincs az alaplap cpu támogatási listáján

táp egy ctg 500 legyen minimum

megj.: az a vga mindenre való, csak játékra nem főleg egy fx 6350 mellett.

memória ellenőrzésre memetest futtatása nem win alól

hdd ellenőrzési szintén

de gondolom ezek már megvoltak

és ha valami fontos dolgot cserélsz(cpu, alaplap, vga)akkor érdemes újrarakni a wint is

2014. jún. 26. 15:13
 2/4 A kérdező kommentje:

Na en utana neztem ahogy mondtad a proci nincs a tamogataslistajan mivel a proci 125W es az alap lap csak 95W os

Lenne 1 kerdesem ez miben nyilvanulhat ki ez a kulombseg nem ugyan az a teljesitmeny vagy eppene ttol lehet a kekhalal?

Es egy kerdes hogy erted hogy a gpu mindenre valo de jatekra nem foleg egy 6350 melett ,milyen melettlenne jo es ? MIben nyilvanul ki ez a foleg 6350 melett?

igen a memtest az meg volt a HDD meg nem volt mivel a memoriara ki adta mar a hibat a mem test...

2014. jún. 27. 11:39
 3/4 anonim ***** válasza:

A támogatási lista nem csak a W-tól függ, hanem, hogy tudja e megfelelően kezelni a procit(ettől előfordulhat kékhalál).

A W-os miatt az alaplap nem minden esetben képes kiszolgálni árammal a procit. Kevés áram estén visszább vesz a processzor teljesítményéből. Másik eset, hogy a "nagymennyiségű" áramtól túlmelegednek az alaplap részi és emiatt veszi vissza a processzor teljesítményét.

GPU: pl.: Normál esetben egy Ford mondeóba sem tesznek egy trabant motrot, és fordítva sem.

Játék szempontból nézve!

A gt630 mellé azért felesleges az fx6350(feleslegesen erős), mert játék alatt hamarabb lesz gyenge a vga, mint a proci. Jelen esetben a gt630 100% használat mellett a proci csak 30% körül dolgozik, mert a gt630 már nem tud gyorsabban. Tehát egy gt630 mellé egy G3220 / 760k is bőven, bőven sok.

Ha az fx 6350-et szeretnénk maximálisan kihasználni (hamár megvettük), akkor egy r9 270x kellene mellé. Ilyen esetben mind a proci, mind a vga maximális teljesítmény közelében dolgozna, tehát nem vettük meg őket hiába.

TERMÉSZETESEN A CPU/VGA KIHASZNÁLTSÁGOK ERŐSEN ALKALMAZÁS/JÁTÉK FÜGGŐK!!!

Valamelyik játék több processzort igényel, valamelyik több vga-t.

Memória: teszteld egyesével a ramokat, ha az egyik jó, akkor azzal használd csak(felesleges másikat venni mellé). 8GB-nek elégnek kell lennie. Érdemes ramonként legalább 4-5 órát tesztelni.Ha ekkor is hibamentes, akkor az nagy valószínűséggel jónak mondható.

2014. jún. 27. 12:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon szepen koszonom a valaszt.

Termeszetesen meg a gepem fejlesztes alatt al mivel most vettem 1 uj procit mert a regi ki fingott es ha 1x veszek valamit akkor ujitok es ahol vettem a procit ott a ceg rendelt melle egy uj alaplapot cserebe en be adtam az en regialaplapomat mert az nem volt jo ehhez a procihoz es kaptam ezt az alaplapot de ahogy olvastam es ahogy te is leirtad egy szar alaplapot adtak a procihoz szerintem az arakatneztek ..

Ugyhogy ezek utan most visszamegyek a bolthoz es elmondom nekik hogy mi is a helyzet es hogy ez igynekem nem jo mert a proci ezek szerint sose fogja ki adni a teljesitmenyt.

Ami a GPU illeti tervben van egy uj GPU csak meg nincs ra meg a penz.

Mert annak a hive vagyok ha veszek valami az legyen jo es ne keljen minden 2 evbe cserelni.

Majd tudnal segitneni milyent is lenne erdemes vegyek,es ami elerheto aron van.

2014. jún. 27. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!