Hány linux disztrót próbáltatok ki mire megállapodtatok?
Uhhh, nagyon sokat. Hegyekbe áll a telepítő cd/dvd. 50-60 biztos megfordult a laptopomon. Bár nem a megállapodás miatt, inkább csak a kíváncsiság vezérelt mindig. Amúgy Ubuntut használtam sokáig, aztán a Unity-t nem igazán szerettem és ez miatt váltottam Lubuntura.
"most van egy olyan amire azt mondom hogy, na ez bizony oprendszer."
Elárulod? Hátha kedvet kapnánk hozzá mi is. ;)
Jelenleg a linux mint 17 cinnamonnal. Eddig eléggé kényelmes, megbzható, nem azt mondom hogy minden ment elsőre mindig, de annyira jó hogy észre sem veszem, csak használom.
Előtte: Ubuntu, Opensuse, Fedora, Debian, Elementary, Mint 15-16. Ezek különféle felülettel.
Slackware
SuSE
UHU
RedHat
Fedora
Ubuntu
Debian
CentOS
Gentoo
Mandrake
(Ez nem időrendi sorrendben van, hanem ahogy eszembe jutott)
Még nem állapodtam meg.
100+
...de nem állapodtam meg,csak lassultam.:)
Azért berendeltem még 100 db írható DVD-t és 50 db CD-t.Imádom ezt a változatosságot.xD
4 évig használtam az Ubuntut és különféle variánsait. Egyikkel sem voltam elégedett. Főleg visszamenőleg, hogy mást is kipróbáltam. Búgos, minden kiadásban más nem
működik. A Linux Mint sem sokkal különb, sőt ott még a Skype is vacakolt. A cinnamon addig bejött, amíg nem próbáltam játszani és dual monitort használni. A mate-nek
nem sok értelmét látom, az xfce pedig nem felel meg az elvárásaimnak. A Kde igen, de Debian alapokon nem a legjobb. Valamelyik nap felraktam a Mint 17 kde-t, 1 óráig sem bírtam. Debian-t nem szereti laptop, de én sem nagyon. Túl elavult. Viszont ha bekapcsolom a testing repót, akkor előbb-utóbb tönkremegy. Már jártam így és nem csak én. Ez a vonal számomra abszolút felejtős. Még az Elementary Os elmenne, de az is problémás. Több monitort ez sem kezel normálisan, ahogy a játékok is fehér képernyősek. És elég hiányos is a rendszer, ha az ember rendesen belemerül. Fedora már jobban tetszett, amíg nem frissítettem. Utána már olyan instabil lett, mint a fene. Olyan érzésem volt vele kapcsolatban, mintha mindent rögtön feltelepítene, ahogy megejelenik. Mageia szintén nem az igazi. Opensuse-nál már majdnem leragadtam, de elkezdte random eldobálni a netkapcsolatot. Utánuk jött a Manjaró xfce, majd kde. Unalmas rendszer, semmi gond nincs vele. Még a Skype-ban a webkamera képe sem jelenik meg fejjel lefelé, mint a többi disztróban. A gép pár fokkal hűvösebb és többet bír aksiról. A hang és kép tökéletes, ahogy a net is. Addig nem is volt vele bajom, amíg nem próbáltam ki a Chakra linuxot. Az valami iszonyat gyors, még a Manjaró is eltörpül mellette. Lehet holnap lecserélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!