Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » IPON-ban hogyan működik a...

Halalfalo kérdése:

IPON-ban hogyan működik a vásárlástól való elállás?

Figyelt kérdés

30-án, pénteken vettem egy videókártyát, de nem működik, míg más kártyák simán mennek a gépben.

Személyesen vettem át, készpénzzel fizettem.

2 üzletük van, melyikbe kell mennem, (a Francia úton vettem) illetve mit vigyek magammal?

(A számla másolatán, és a hibás terméken kívül?)

Tapasztalatok alapján hogyan folyt le a dolog? Egyből fizettek, vagy várni kellett?

Köszönöm a válaszokat! :)

2014. jún. 3. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Senki nem fog neked pénzt visszaadni. 72 munkaórán belül vagy, így kapsz majd egy cserekártyát helyette vagy ha az nincs, akkor ezzel egyenértékűt. Ha az is hibás lesz és a sokadik próbálkozás után sem tudják a hibát javítani, akkor elállhatsz a cserétől.

Szigorítottak a törvényen, nem lehet már csak így elállni a vételtől.

2014. jún. 3. 22:15
 2/7 A kérdező kommentje:

Ezt írják a weboldalukon:

"A Megrendelő az 17/1999 Korm. rendelet 4. §-a alapján jogosult az áru átvételét követő nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az iPon Computer Kft. köteles a Megrendelő által kifizetett termék árát haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a nyolc munkanapos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte, a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát, ilyen szolgáltatás például a gépösszeszerelés, a szoftver installálás és az egyéb szolgáltatások. Az iPon Computer Kft. követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Egyéb költségek a vásárlót nem terhelik. Amennyiben a 8 munkanapon belüli elállás jogával élni szeretne, kérjük, hogy a termék - elállás bejelentési határidejen belüli - visszajuttatása mellett írásban nyilatkozzon a szerződéstől való elállási szándékáról, a fenti jogszabály felhatalmazása alapján."

2014. jún. 3. 22:19
 3/7 anonim ***** válasza:
2014. jún. 3. 22:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, internetes vásárlás esetén, csak itt személyes átvétel történt.
2014. jún. 3. 22:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Bementem, kitöltöttem egy papírt, megkaptam a minuszos számlát, június 20-án mehetek a pénzért :D
2014. jún. 5. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Ők akkor lazán veszik ezt, de nem lenne nekik kötelező.
2014. jún. 5. 21:38
 7/7 fandrew válasza:

"Személyesen vettem át, készpénzzel fizettem."

A kérdésből nem derül ki, de gondolom internetes rendelés történt. Az átvétel módja lényegtelen, az a fontos, hogy webshopon keresztül rendelte a terméket, tehát nem a boltban választotta ki.

Az elállási jognak az az értelme, hogy képről és a specifikáció alapján nehezebb kiválasztani egy terméket, mint élőben.

2015. máj. 5. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!