Photoshop. Hogyan kell egy kép megapixel számát csökkenteni?
Vagy azonos képméret mellett lecsökkenteni a DPI-t. Bár akkor valamivel rosszabb lesz a kép.
Igaz, a képméret változtatásnál meg kisebb...
Ezenkívül a tömörítés mértékét is lehet változtatni.
Bármelyik módszert is választjuk, vagy a képméret, vagy a minőség mindenképpen romlik.
Az a kérdés, hogy centiméterben is meg van-e adva a méret, vagy csak a fájlméret van meghatározva?
Előbbi esetben, ha a cm is meg van határozva, akkor a DPI-vel, vagy a tömörítéssel lehet variálni. 72 alá semmiképpen ne menj.
Ha csak a fájlméret van megadva, akkor a méretet (fizikai méretet) érdemes csökkenteni, mert így a minőség megmarad (DPI illetve a tömörítés).
Ha viszont kifejezetten a megapixel van meghatározva, akkor hosszabbik oldal x rövidebbik (a képaránytól függnek a számok), aztán átméretezés.
Csak arra érdemes odafigyelni, hogy a Photoshopodban mennyi az alapértelmezett DPI, illetve mekkora tömörítés van beállítva, szintén alapértelmezettként. Jártam meg régebben, hogy a 300 DPI-s képeket szépen átrakta 72 DPI-be, én meg csodálkoztam, miért lettek rosszabbak a képek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!