Az inforamtikus szakmában mennyire van túlképzés vagy mennyire hiányszakma?
Túlképzés: egyelőre talán nem...
Hiányszakma: hát, elkél belőle mindig, mert ez most eléggé fejlődik, de nem mondanám annak...
Nem tudom mennyire releváns, de leírom.
Alig egy hónapja volt a napfény városában állásbörze. A dolog úgy nézett ki, hogy volt egy információs pult, 3-5 helyen kerestek nem infóst és a többi 15-20 helyen csak informatikust. 2-szer fordult elő, hogy sétálok a magam szürke valójában, önéletrajzaimmal a kezemben és leszólítanak: "szia, nem informatikus vagy véletlenül?" Mikor bevallottam, hogy igen, már kezdte is darálni, hogy ők épp mit ajánlanak.
Szintén ezen az egyetemen: a szakokon nincs túljelentkezés, ellenben elég nagy a lemorzsolódás. A hallgatók 10% körüli hányada tudja csak a megszabott időn belül befejezni a képzését. Ezen kívül elég magas a hányada azoknak is, akik végleg elhagyják a pályát.
Mint minden szakmában itt is, ha kiemelkedő vagy, akkor nagyon tudsz érvényesülni és keresni fognak, ugyanakkor a többi egyetemi szakmához képest, talán mint ha szerényebb tudással is könnyebb lenne a boldogulás a szakmában.
Szerintem még mindig nagyon keresett, de csak akkor ha tényleg nagyon jól nyomod. Az ilyen sz@r OKJ -s infós szakmák a nullával egyenlőek, de az egyetemek, főiskolák is csak egy jó alapot adnak, még ha maximálisan teljesíted is az iskolában elvártakat az még kevés ahhoz, hogy talpon tudj maradni. Nagyon sokat kell még mellette tanulnod, gyakorolnod, hogy naprakész legyél.
Hatalmasak az elvárások minden szakmában. A cégek nem nagyon tolerálják ha hiányosak az ismereteid, vagy ha lassan és nem önállóan végzed a munkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!