Tényleg hiányszakma a fizika tanár?
Igen, és egyre inkább az lesz. Bármilyen párosításban örülni fognak neki.
Az első válaszoló marhaságot ír, mert ha egy fizikatanárnak nem a matek a másik szakja, az nem jelenti azt, hogy nem tanult annyi matematikát az egyetemen, amire szüksége van. Akkor a fizika-kémia-tanárok is mind hülyék?
#2-höz:
Azt nem lehet állítani, hogy "hülyék", de mindenképpen mások, mint a matek-fizikások. Jómagam utóbbi vagyok, és volt mindkét "csapatból" kollégám.
Mindig is volt egy eltérés a megközelítésben:
A matek-fizikások inkább a gondolkodás, problémamegoldás, szemlélet, kreativitás szempontjából közelítjük a fizikát.
A kémia-fizikások inkább a szabályok, a sablonok, a tanulnivalók, képletek felől közelítik. Ez utóbbi sem "hülyeség", de sztem az előző megközelítés érdekesebb, hasznosabb.
Amikor pl. versenyfeladatokat kellett megoldani, abban a kémia-fizikások általában rosszabbul álltak.
(Ez sem mindenkire igaz, de van egy ilyen tendencia.)
Ja, és a kérdésre még:
Azért nincs hiány fizika tanárból, mert bár fogynak, de az óraszámot is baromira lecsökkentették. Most már heti 1-2 óra a fizika, és nem tart az érettségiig. Egyelőre tehát elegendő annyi tanár, amennyi van.
Ez sajnos egy általános kormányzati szempont: nem megoldani, hogy több tanár legyen, hanem a fogyó tanárokhoz illeszteni az óraszámokat is. Ez ráadásul "kedvez" a polgároknak is, nem kell kínlódni a fizikával.
Szerintem heti 3 óra alatti tantárgyak már egyfajta múzeummá válnak, skanzenné, néha látjuk, de annyi is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!