Egyet értetek velem hogy a Linux jobb mint a Windows?
Aki nem játszani szeretne annak tökéletes a Linux. Lehet találni nagyon jó, stabil disztrobúciókat is. Ajánlani tudom mindenkinek, mivel ahogy előzőleg elhangzott, nincsenek felhalmozódott registry fájlok amiket tisztogatni kellene, nyitott, egyedüli hátránya, hogy nem gyökér windows-osnak kell lenni, hogyha nem megy valami akkor annak bizony utána kell olvasni!!!!
#4: A windows már közel sem arra megy, hogy mindenkit kielégítsen, hanem a profitra. Annyi idétlenek a mostani rendszereik, hogy az valami félelmetes. 2 hete váltottam Linux-ra, de ezóta már NÉGYSZER!!!!! volt firssítés (Ribaudequinos OS - Manjaro RESPIN), de a Windows kb 2 havonta kiad egyet.
#11 Gyanítom, hogy a x64-et tetted fel és nem passzol össze a gépeddel. Linuxnak semmi baja, neked kellett volna utánaolvasnod. Tudod... Nem a víz a hülye, ha a kacsa nem tud úszni!
A linux is jó játszásra, attól függ, mit akarsz játszani. Steam-en tömkelegével vannak linuxos játékok, a linux alapú SteamOS terjedése miatt csak még több lesz. Én főleg az indie játékokat szeretem, meg az ilyen gondolkodtatókat, mint a Kerbal Space Program, tehát hogyha képes vagy túllátni a GTA-COD-Blizzard szentháromságon, Linuxra is bőven találsz játékot, egyébként meg sok win-es játék is gond nélkül fut a Wine kompatibilitási réteggel, ha meg nem megy valami Wine alatt, akkor legyen a gépeden linux és windows is, és max a win-t használod "játékkonzolnak". A mai winchester ár-tárhely arányok mellett nem vág földhöz egy dual-boot.
Ubuntut, Mintet és társait tényleg kerüld inkább, egyrészt nemigazán fogsz többet megtanulni a Linuxhasználatról, androidszerű, viszonylag zárt rendszerük miatt, másrészt az egyedileg összerakott, "tuningolósabb" linuxokhoz képest tényleg kaki a teljesítményük.
Ha tudsz angolul, semmi akadálya, hogy az arch linux-al kezdd. A arch wiki-jét követve egy jó 3 óra konzolos pötyögéssel fel tudsz építeni egy alaprendszert mondjuk XFCE ablakkezelővel, onnantól kezdve meg majdnem úgy használhatod, mint egy Ubuntu-t, csak stabilabban és gyorsabban fut, és tanultál is közben egyet s mást a linuxról.
Ez teljesen szubjektív kérdés. Ha valaki fotószerkesztésre csak a Photoshopot hajlandó használni, annak nem. A mérnököknek a speckó szoftvereik nagy része miatt szintén nem. A játékok esetén már nem ilyen egyértelmű a helyzet, egyre több játék játszható már Linuxon is, sőt, jönnek már ki kereskedelmi, komoly játékok is mostanság. sok dologban le is előzi a windowst. Ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy vannak, amikben teljesen más, másképpen csinálja, akarja, stb..
@11: PEBKAC
ja és a másik hogy minek kell egymást lepontozni -.-
mindenki azt használ amit szeret szóval....
@16: Mármint az nm-applet? Egyébként én inkább az NVidiával tenném ugyanezt, az Intel eszközeim békésen működnek, az NVidiás videokártyát meg cserélhetem le, mert a majmok nem támogatják, de a drivert sem adják a közösségnek.
Az applet milyen hibaüzenettel áll le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!