Melyik területében gondolkodjak?
Nos, az informatika esett választásul, mint szakma, viszont a szakterület még kevésbé világos.
Most 9. osztályos vagyok, 7. osztályos koromban láttam először Visual Studio-t, 8. osztályos koromban el kezdtem tanulni a C# nyelvet. Ez ment nyárig, majd utána rákaptam a weblapírásra. Megtanultam a html alapjait, css-ben ügyeskedtem, adatbáziskezelésképpen mysql, php.. most épp javascriptet, jquery-t próbálom használni.
Viszont a problémám, hogy nem bírom felfogni, hogy még mennyi mindent nem tudok. Pl. egy weboldalt hogy lehet full kompatibilisre csinálni, ha vannak már weboldal szerkesztők hogy lesz munkám ha ez érdekel, hogy fogok tudni egy youtube méretű weblapot megírni, adatbázis, minden... tudom, azt sem egy ember csinálja, de elég belenéznem a kódba és megfájdul a fejem.
Az utóbbinál pont azon gondolkodtam, hogy azért lehet érdekes felépítése egy honlapnak, hogy minden böngészőben kompatibilis legyen. Számomra ez még szokatlan, mivel úgy látszik csak az alapokkal találkoztam még.
Hálózatkezelés, hálózati dolgok
Nem nagyon szeretem ezeket a dolgokat, nem nagyon igazodok ki rajtuk. Azért sem kezdtem el tanulni, mert nem láttam hasznát, bár, a weblapírásnak sem ameddig el nem kezdtem.
C fajta nyelvek, játék írás
Ahogy elnézem a mai játékokat nem tudom, hogy hogyan lehetne olyan mértékű tudást bepaszírozni az agyamba, amivel játékot tudnék csinálni. C#-ben egy kissebb projectemnél ami volt 500sor kb, abba is jojózott már a szemem, rájöttem, az sem nekem való.
Nem tudom mit csináljak, a weblap írás áll mellém a legközelebb, de még mindig nem tudom hogyan tovább.
amit "weblapot" kreálok éppen valakinek ingyen, az itt tekinthető meg:
nem valami nagy design, nincs is érzékem hozzá, de próbálom kihozni a maximumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!