Veszteségmentes képet szeretnék letölteni HDR kép kísérlethez. Hol tudok ilyet találni? Segítséget köszönöm! 3xdx
Fájl formátum lehet bmp vagy egyéb veszteségmentes tömörítési formátum. A fájl tömörítettek is érdekelnek (zip, rar, stb. ) Hdr két módon állít elő valósághoz hűbb képet, az egyik több stopból (alul és túl exponált) állítunk elő képet, másik egy kép transzformációs eljárás útján vissza állítunk egy valósághoz hasonló képet. Én az egy képből való hdr kép előállítással kísérleteznék.
Azért kell forrásnak eredeti veszteségmentes kép, hogy a benne lévő byte-okat felhasználva új transzformációs eljárásokat tudjak kidolgozni. Az egy kép transzformációs hrd kép kialakításra több változat is elkészült már, de valós idejű feldolgozás még várat magára.
Kérlek ha tudsz elérhetőséget, vagy képet küldeni azt meg köszönném.
Az ideális kép normál blende idővel készült kép és olyan fehér vagy fekete foltokkal rendelkezik , amely alatt kép információ van. Azaz a valós fényképezésnél az emberi szem látja, de a fényképen nem kivehető, nem ismerhető fel.
Segítséget előre is köszönöm :) 3xdx
Hát igazán átvizsgáltam a kérdést . A c++ írtam egy bmp fájllal operáló programot. Most hogy segítséggel és kitartással kezdem érteni a digitális fényképezés és videózás alapjait. Tanácsot kérnék, RAW fájl kimenettel rendelkező fényképező gépet vásárolnák. A fényképezés elején tartok, de fotó feldolgozás (képfeldolgozás) érdekel. Ki. Milyen gép vásárlását javasolja nekem. Sajnos mindenképpen kell exponálási időt állítani, hogy a kitalált képfeldolgozási algoritmusokat, több képes HDR képfeldolgozással összetudjam hasonlítani.
Segítséget előre is köszönöm!
Az eddig érkezett válaszra most reagálva Köszönöm szépen a Te segítségedet!
:)3xdx
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!