Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tegyem magamat túl...

Hogyan tegyem magamat túl ezen a dolgon?

Figyelt kérdés

Igaz hogy többen is mondták hogy nem lehet ebből bajom, de csak nem tudom kiverni a fejemből. Azóta sokkal óvatosabban internetezem nem regisztrálok külföldi oldalra. Véletlenül regisztráltam egy nem magyar nyelvű fizetős filmnézős oldalra amiről azt hittem hogy ingyenes, de később kiderült hogy nem. Inaktív felhasználó vagyok az oldalon. AZ oldalon nem tudok megnézni semmit, ha bár pénzért nem is akarok. Ha fellépek az oldalra mindig behoz egy olyan ablakot hogy aktiváljam az előfizetést. Személyes adatokat nem adtam meg magamról, bankkártyaszámot, telefonszámot sem. Csak az email címem és a hamis születési éve tudják. Az oldalról nem tudom magamat letörölni. Félek attól hogy egyszer csak valahogyan követelhetnek tőlem pénzt, vagy kaphatok valamilyen büntetést, vagy a rendőrség megkeres ilyen ügyben. Már egyre inkább gondolok erre és nem tudom mit csináljak, szégyellem is magamat emiatt. Tudom hogy hülye vagyok. :(

De azóta más dolgokon is szoktam pánikolni.

2014. márc. 29. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

:)

Ó, így már nagyon sokszor jártam. :) Amikor előjött a fizetés téma, becsuktam az oldalt és kész. Sose lett semmi.

Hidd el nekem, nem vettél igénybe szolgáltatást, a regisztrációd nem fejeződött be, nem fizettél elő, nem vagy tag. Nincs miről beszélni.

2014. márc. 29. 22:01
 12/18 A kérdező kommentje:
Még annyit megemlítenék hogy az oldalon az van odaírva hogy hozzáférésem az oldalhoz kikapcsolva. Akkor nincs miért aggódnom mert túlreagálom?
2014. márc. 29. 22:03
 13/18 anonim ***** válasza:

Igen. ha fizetnél, aktiválhatnád a hozzáférést az oldalhoz, de nem fizetsz. Várhatnak. Megpróbáltak bepalizni, de nem engedted.

Ezek az oldalak amúgy is úgy működnek, hogy előbb fizetsz, aztán kapsz szolgáltatást, pont azért, hogy ne az legyen, hogy az ember megnézett valami filmet és aztán nem fizet. Sehol nem találsz olyan oldalt, ahol fordítva van.

Tehát még véletlenül se szúrhattad el, mert ezek az oldalak nem olyan hülyék, hogy engedjék, hogy valaki lelépjen fizetés nélkül.

2014. márc. 29. 22:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a regisztrációból nincs semmi ugye?
2014. márc. 29. 22:07
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem. Regisztrálni így nem lehet, itt a fizetéssel jön létre bárminemű "szerződés" közted és az oldal közt. Amit eddig tettél, az annyi, hogy megadtál pár adatot. Legyenek vele boldogok. Addig max tudják az adataidat, reklámozzák magukat picit, hátha mégis perkálsz, de ennyi. (bár nem tudják, mert azt írtad, törölted az email-ed).

Ilyenkor én is azt csinálom, hogy átírom az adataimat kamura és kész, többet az orrom se dugom oda.

2014. márc. 29. 22:11
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ment a zöld kéz! :)
2014. márc. 29. 22:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Hidd el, megnyugodhatsz, nem fizettél elő, nincs felhasználói szerződésed az oldallal, nem fogadtál el felhasználói feltételeket, semmit, tehát nem vagy velük kapcsolatban. A szolgáltatásukat megpróbálták eladni neked, de nem vetted meg. Ehhez jogod van.

Amúgy tájékoztatásul közlöm, nem a te ügyeddel kapcsolatban, csak hogy tudd, hogy ilyen gépes feljelentések, rendőrségi ügyek eléggé kudarcra vannak ítélve, mert nem tudják bebizonyítani, hogy te ültél a gép előtt az adott pillanatban. :)

Ilyen rágalmazásos esetekben, netes zaklatási esetekben olvastam.

2014. márc. 29. 22:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz az ügyből, valószínűleg egy sima adathalász weboldal csak, szerintem nagyobb az esélye, hogy rád essen az eltűnt maláj repülő, mint hogy többet erről az oldalról hallj.
2014. márc. 29. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!