Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ki kell nyomtatnom 300 oldalt,...

Ki kell nyomtatnom 300 oldalt, de kifogyott a festék a patronomból. Hogy olcsóbb? Ha veszek patront és kinyomtatom itthon vagy ha kinyomtattaom 5 Ft/ oldalért?

Figyelt kérdés
2014. febr. 21. 13:24
 1/10 anonim ***** válasza:
1500 Ft-tól felfelé vannak a tintakészletek, legalábbis itthon. És abból az 1500 forintból nem "csak" 300 oldalt fogsz nyomtatni.
2014. febr. 21. 13:26
 2/10 anti paladin ***** válasza:
Milyen típusú nyomtatód van? Csak mert a tintapatronok árai között elég nagy szórás van.
2014. febr. 21. 13:29
 3/10 A kérdező kommentje:
HP DESKJET 2050
2014. febr. 21. 13:32
 4/10 Tengor ***** válasza:

Nem kell olyan sok ész h kiszámold: megkeresed, hogy a patron mennyi oldalra elég. (300-700 oldal között változó). Ezt elosztod a parton árával, megkapod, hogy egy oldalnak mennyi a tinta költsége.

Ezután a papír árát osztod el a papír csomag darabszámával, megkapod mennyi egy lap ára.

Összeadod a tinta és a lap árát. Ha ez kevesebb mint 5 Ft, akkor otthon éri meg nyomtatni, ha több, akkor máshol.

Tintasugaras nyomtatóval a tinta árát nem tudod 10 Ft alatt kihozni és akkor még nem számoltad a papírt.

Lézeressel is nagyon nehéz megközelíteni az 5 Ft-os nyomtatási költséget.

2014. febr. 21. 13:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Legutóbb 2500 forintért vettem tintakészletet, 3 darab 40 milliliteres tégellyel. A normál (nem xl) méretű patronba ~8 ml fér. Ha nagyon béna voltam éppen, elég sok tinta folyt szét, meg néhány nyomtatás mire normálisan fog, szóval számoljunk 4 töltést/üvegcse. Az durva becsléssel is 1200-1300 oldal. És hármat tartalmazott a csomag.
2014. febr. 21. 13:38
 6/10 Tengor ***** válasza:
#5, olyan nyomtatód van, mint a kérdezőnek? Elhasználtad már a teljes szettet? Működik még a nyomtató?
2014. febr. 21. 13:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem, hp 1050 van itthon, és igen, elhasználtam már, a nyomtató is működik. A fekete tintánál egyébként is tökmindegy milyen nyomtatója van az embernek.
2014. febr. 21. 13:43
 8/10 anti paladin ***** válasza:

Guglizva a nyomtatóhoz való patronok között, utángyártott Nr.301Xl patron (kb.480 oldal nyomtatására elég de ez nagyon tág határok között mozog, lehet 350 és 600 is a beállításoktól függően) már van 3800 Ft-ért.

Szóval most vagy 1500-ért kinyomtatod a cuccot (ennyiért tuti egyoldalasan ami bazi vastag lesz) vagy megveszed kb. 4e-ért a patront és cserébe később otthon is nyomtathatsz, akár a5-ös méretben is. Könyvet sokkal kényelmesebb a5-ös méretben olvasni mint a4-ben, legalábbis saját tapasztalataim szerint.

Ezt már neked kell kitalálnod.

2014. febr. 21. 13:57
 9/10 anti paladin ***** válasza:

Vagy ahogy valamelyik hozzászóló mondta, vehetsz olcsóért utántöltő készletet is amivel egész lexikonokat is kinyomtathatsz.

Mondjuk nálam a Hp Deskjet f4180 gyári patronját háromszor lehetett vele utántölteni aztán megadta magát. Mondjuk lehet én rontottam el valamit, ennek azért nézz utána.

2014. febr. 21. 14:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!!!
2014. febr. 25. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!