Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows javítása nem sikerül....

Windows javítása nem sikerül. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Helló! Az lenne a problémám, hogy sehogy se jön be az xp, se csökkentett módban, sehogy se. Ez az üzenet jön be: "A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található: <Windows root>\system32\hal.dll. Telepítse újra a fenti fájlt." Nem szeretném megint újratenni a gépet, hiszen nem rég volt újratéve, ezért megpróbálkoznék a cd-ről való javítással. Betettem a cd-t, sikeresen beállítottam hogy a cd-ről bootoljon, elindítom, de más jön be a windows telepítőnél, mint ezen az oldalon: [link] . Az oldalt segítségül vettem volna, mert ilyet nem csináltam még, de az a baj, hogy nekem nem jön be ez a 2. pontnál a kép, hanem azonnal a két partíció jön be, hogy formázzam stb. Nem tudom hogy mit csináljak. Ötlet? Köszönöm előre is a válaszokat! :)

[link]

[link]

2014. febr. 5. 23:21
 1/5 anonim ***** válasza:
valszeg mert "kalóz" xp használsz... azoknál ha jól emlékszem a telepítős legelején mikor a hardvereket érzékeli kell valamelyik gombot megnyomni... a bal alsó sarokba mindig kiírja h épp mit csinál és majd oda ki is fogja írni h meik gombot nyomdmeg a javításhoz.
2014. febr. 5. 23:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Az nagyon érdekes ha nem jön be azaz üdvözlőképernyő, ha végképp nem megy szerezz másik xp lemezt! Ha bejön nyomj egy J-t. Nagy fekete ablak lesz, felajánlja h jelentkezz be a Win-be és te be is fogsz. Majd a köv parancsokat add ki: bármit kérdez mondj igent:

fixboot

fixmbr

chkdsk /r /f

2014. febr. 5. 23:36
 3/5 csacsi2 ***** válasza:

pedig a 2. pont nélkül (javítás) nem tudsz mit csinálni, nem tudod "ráolvasással" odatenni a fájlt. Használj másik telepítőt.

[link]

Vagy használj dos- indítólemezt.

[link]

expand x:\i386\hal.dl_ C:\windows\system32\

(X a telepítőlemez meghajtó betűjele.)

2014. febr. 6. 07:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Először is megnézem, amit az első válaszoló írt. Ha ez nem lenne jó, akkor megnézem másik cd-vel,ha így se jó akkor megpróbálom a 3. válasz alapján, vagy megkérdezek valakit az ismerőseim közül. Ha nagyon nem sikerülne meg ilyenek, akkor már újrateszem.
2014. febr. 7. 19:11
 5/5 A kérdező kommentje:
EZAZ! megoldódott! rámentem a formázásnál a c-re, majd a 3.-ra(valamilyen ellenőrzésre), és vártam olyan 5 percet míg végigment, és utána újraindult, aztán már jó lett :D köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 8. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!